29 / 04 / 2024

Atakule için mahkeme kararı

Atakule için mahkeme kararı

Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını izleyecek.

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kiracılar aman dikkat! Mahkemeden kira ödemesi için emsal karar geldi: Şimdi bu detaya bakın!

Mahkeme, Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracıyı haksız buldu. Kiracı için tahliye karar verildi. İşte ayrıntılar...

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.

Atakule GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 231 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 263 milyon 340 bin TL'ye çıkarılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Atakule GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Atakule GYO, 2021 yılı hesap dönemi için bağımsız denetim hizmeti almak üzere Eren Bağımsız Denetim Anonim Şirketi'nin seçilmesine karar verdi. 

Atakule GYO 2021 yılı için denetim şirketini seçiyor!

Atakule GYO, 2021 yılı hesap dönemi için bağımsız denetim hizmeti almak üzere Eren Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin seçilmesine karar verdi.

Atakule GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Atakule GYO'nun 2020 yılı mali tablolarda dönem zararı oluştuğu için, ekli Kar Dağıtım Tablosunda gösterildiği üzere kar dağıtılmaması hususu Olağan Genel Kurul toplantısında onaylandı. 

Emekli olmak için bekleyenler dikkat! O karar iptal edildi!

Yüksek Mahkeme, emekli aylığı tahsis talebinde bulunmak için "işten ayrılma" şartı aranması kuralını anayasaya aykırı bularak iptal etti...

Atakule GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Atakule GYO, Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak hazırlanan 2020 yılı mali tablolarda dönem zararı oluştuğu için, kar dağıtılmaması hususunun Genel Kurul'un onayına sunulmasına oybirliği ile karar verdi. 

Atakule GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Atakule GYO, 2021 yılında portföyünde değerleme yaptırılması gereken her bir varlık için değerleme hizmeti alınacak şirket olarak REEL Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Mahkemeden Tozkoparan için flaş karar!

İstanbul Tozkoparan'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında kriz yaşanmaya devam ediyor. Mahkeme Tozkoparan'da devam eden yıkımlar için durdurma kararı aldı. 

Oğlunun tedavisi için sahte psikoloğa devrettiği arazisini geri aldı!

Madde bağımlısı oğlu için başvurdukları sahte psikolog tarafından dolandırıldığını açıklayan baba, mahkeme yoluyla bu kişiye tedavi karşılığında devrettiği arazisini geri aldı.

Atakule için mahkeme kararı Haberi

Atakule için mahkeme kararı

Bir dönem Ankara'nın seyir kulesi olarak kullanılan, Başkent'in simge yapısı olan Atatule'de bugünlerde pek de seyirlik bir manzara yok. Atatule GYO tarafından Atakule AVM Yenileme Projesi kapsamında yıkımına başlanan Atatule'de yıkım çalışmaları 30 Mayıs günü, Bölge îdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla durdurulmuştu. AVM bölümünün yüzde 55'lik bölümü yıkılan Atakule'de o günden beri iş makineleri çalışmıyor. 


"ONARILARAK KULLANILMASINI İSTİYORUM"


 Harabeyi andıran görüntüye en büyük tepki ise Çankaya'da yaşayanlardan geliyor. Atakule ile ilgili kesin kararı, yapının mimarı Ragıp Buluç'un başvurusu üzerine tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma veren Bölge îdare Mahkemesi verecek. 


Karar adli tatilden önce çıkmadığı için Çankayalılar, adli tatil bitene kadar enkaz görüntüsüne uyanmaya devam edecek. Yapının mimarı Ragıp Buluç yaşananlar karşısında bir hayli tepkili. İnşaat çalışmasını yürüten firmanın mimariden anlamadığı iddia eden Buluç,...