28 / 04 / 2024

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planları ile ilgili flaş bir son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. 

BirGün’den İsmail Arı imzalı habere göre AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un bakanlığı döneminde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olmuş olduğu Medipol Üniversitesi için hazırlamış olduğu imar planı iptal edildi. Konu ille ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu karar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusuyla alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Üsküdar’da yer alan Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin hemen yanında bulunan 4 bin 164 metrekarelik alanı konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünden “yükseköğretim tesisi alanına” dönüştürdü. Söz konusu imar planı raporunda plan değişikliğinin Medipol Üniversitesi için yapıldığını bildirildiği ayrıca verilen detaylara göre söz konusu alanın yapılaşma koşulu ise zemin+5 kat şeklinde belirlendi.

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Medipol için imar planları değiştirilmiş olan alanın 721 metrekarelik kısmının Medipol’ün kurucu vakfı Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı’na ve 2 bin 720 metrekarelik bölümünün de Maliye Hazinesi’ne ait olduğu belirtildi. TESA, alanın Maliye Hazinesi’ne ait olan bölümünü kiraladı.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDAN GÖRÜŞ ALINMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) söz konusu bu plan değişikliğini yargıya taşıdı. Verilen detaylara göre İstanbul 12. İdare Mahkemesi de 31 Ocak 2024 tarihinde imar planlarının iptali için karar verdi. Söz konusu kararın gerekçesi ise şu şekilde sıralandı:

-Plan değişiklikleri bölgedeki trafik yoğunluğunun artmasına sebep olacak.

-Üniversite alanıyla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınmadı.

-Yapılan değişiklik bilimsel açıklamalara sahip değil.

-Planda hukuka ve mevzuata uyarlılık bulunmuyor. 

 

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Faizde kurt kapanı dönemi! Bundan sonra ne olur?

6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Türkiye beşik gibi sallanıyor! Deprem uzmanı 6 ayrı fay hattına dikkat çekti!


Geri Dön