28 / 04 / 2024

Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi

Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Tarım Kredi’de Ramazan bereketi! Hurma 46 TL,1 kg nohut 29 TL! 17  Mart 2023 Fiyat Listesi

Ramazana özel indirimlerini açıklayan Tarım Kredi Market’te, Anadolu nohut 1 kilogramlık paket 29,50 TL’den, 250 gram hurma 46,90 TL, güllaç 35 TL’den tüketiciye sunuluyor. İşte Tarım Kredi Market Ramazan ayı fiyat listesi…

Anadolu Grubu tarım, enerji ve gayrimenkul şirketlerini tek bir çatı altında topladı!

Anadolu Grubu'nun perakende, tarım, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde hizmet veren şirketlerinin aynı yönetim altında toplanacağı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığına Demir Şarman seçildi.

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Silivri'ye tarım lisesi geliyor!

Tadilat ve dış cephe çalışmalarının devam ettiği Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi -Tarım Teknolojileri Alanı- önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacak.

Silivri Belediyesi Ek Hizmet Binası, tarım lisesi oluyor!

Silivri Belediyesi’nin Gümüşyaka Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası, Tarım Lisesi olarak düzenleniyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı olarak eğitim verecek lisede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi taşınmayacak!

SAMSUN’da bulunduğu alana 10 bin kişilik cami yapılması için başka bir yere taşınan 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi ile verilen imar değişikliği hem de okulun taşınması kararı iptal edildi.

Kırşehir'de tarım müzesi kuruldu!

Kırşehir'de yüzyıl öncesine ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.

Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'nin iadesi talep edildi!

Samsun'da 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için yapılan nazım imar planı değişikliğinin ardından okul başka bir yere taşındı.

Samsun Atakum'daki Tarım Lisesi harabeye döndü!

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Veliler, Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni geri istiyor!

Veliler, Samsun'daki 48 yıllık Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni 10 bin kişilik cami yapılması için okullarından çıkarılarak başka yere taşınan çocuklarının, yeniden kendi okullarına döndürülmesini istedi.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi arazisi ne olacak?

Atakum Tarım Meslek Lisesinin dini tesis alanına çevrilmesinin ardından, İdare Mahkemesi dini tesis alanının okul alanına çevrilmesi kararını aldı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi imar planı değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Samsun Tarım Meslek Lisesi arazisine ne inşa edilecek?

Samsun Atakum'da Tarım Meslek Lisesi arazisi üzerine yapımı planlanan Protokol Camii hakkında İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Protokol Camii için planlanan söz konusu okul arazisinin imar planı yeniden görüşüldü.

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi Haberi

Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi

Samsun'da Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrenci ve velilerinin hukuk savaşı devam ediyor. 


Okul yerleşkesinin yeniden okul alanı olarak tescillenmesinin ardından, öğrenci ve veliler şimdi de okullarına dönebilmek için hukuk mücadelesi başlatıyor. Ne yazık ki, okulun hali içler acısı durumda. 


Çevre sakinlerinin verdiği bilgiye göre, alkol kullananların mekanı haline gelen okulun camları kırıldı, kalorifer petekleri yerlerinden söküldü. Diğer bir iddia ise, bir okul müdürü okulun kalorifer peteklerini söktürerek başka bir okula gönderdi. 


SÜRGÜN GİBİ TAŞINMA 


2013- 2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin Samsun İdare Mahkemesine açtıkları yürütmeyi durdu ima davasının devam...