29 / 04 / 2024

Atakum karadeniz betonlaşma

Atakum karadeniz betonlaşma

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum'un, Karadeniz'in en hızlı betonlaşan ilçesi olduğunu belirterek "Atakum Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyarak doğanın dengesinin bozulmaması noktasında gece-gündüz çalışıyoruz." dedi.

O belediyeler birçok araziyi satılığa çıkardı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi; arsa, lojman ve sağlık alanını satışa çıkardı. Belediye, çevredeki yoğun betonlaşma sebebiyle park alanı olarak düzenlenmesi gereken, içinde pek çok yetişkin meyve ağaçlarının olduğu araziyi satışa çıkardı.

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ne zaman kullanıma sunulacağına yönelik sorulara açıklık getirdi ve o tarihi verdi.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Yapı sağlığı üzerinde çalışma yapan mühendis ödüllendirildi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde 15 yıldır yapı sağlığını üzerine çalışma yapan  Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünün sahibi oldu.

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Şadi Yazıcı’dan CHP’ye betonlaşma tepkisi!

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine tepki gösterdi. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Atakum karadeniz betonlaşma Haberi

Atakum karadeniz betonlaşma

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Birleşmiş Milletlerin (BM) hazırladığı su raporuna göre Türkiye'nin 2025 yılında su sıkıntısı çekeceğini, 2040 yılında ise elindeki su rezervleri yüzünden Türkiye'ye savaş açılacağının iddia edildiğini söyledi. Atakum Kent Konseyi tarafından 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle "Su Savaşları ve Dünyayı Tehdit Eden Kuraklık" konulu konferans düzenlendi. Atakum Belediyesi Yalı Cafe'de düzenlenen konferansa Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


"NE KADAR RUHSAT O KADAR FİDAN" 


Atakum ilçesinin Karadeniz'in diğer ilçelerine benzemediğini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da, "Atakum 2015 yılında sadece 1 yıl içerisinde 12 binlik nüfus artışı ile Karadeniz'in rekorunu kırmış bir...