12 / 05 / 2024

ataşehir özelleştirme kararları

ataşehir özelleştirme kararları

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul Ataşehir'de  bulunan taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasını kararlaştırdı.

Özelleştirme İdaresi 5 ildeki 6 taşınmazı satıyor! İstanbul ve Ankara da aralarında: Resmi Gazete'de yayımlandı!

3 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı ve Özelleştirme kararları yer aldı. İşte 3 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yer alan özelleştirme kararları! 

K Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 6 milyon 520 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 96 milyon 960 bin 870,46 TL sermaye bedeli ile Hatice Zeynep Bodur Okyay, Osman Okyay, Yusuf Kınay ve Kadri Tarık Özçelik ortaklığında kuruldu.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Dap Ataşehir geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap Arsa Satışı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi Dap Gayrimenkul Geliştirme ile 16 Haziran'da imzalandı. 

Dap Gayrimenkul'den Ataşehir'e yeni proje geliyor! Sağlıklı ev konsepti Ataşehir'e taşınıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ataşehir ihalesine en yüksek teklifi DAP Gayrimenkul Geliştirme verdi. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aykut Dumankaya tarafından kuruldu.

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

7 şehirdeki 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, için özelleştirme kararı aldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

ÖİB Ataşehir'deki gayrimenkulü özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul Ataşehir'de  bulunan taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasını kararlaştırdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kırşehir'de özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir ili, Merkez ilçesinde yer alan arsayı ve arsa üzerinde bulunan yapıları özelleştirecek. İhale 14 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek.

ataşehir özelleştirme kararları Haberi

ataşehir özelleştirme kararları

Özelleştirme süreçlerine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İstanbul'un Ataşehir ilçesi, Kayışdağı Mahallesi'ndeki 1252 ada 10 parselde bulunan taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Buradaki taşınmaz, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi ya da  işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek.

Söz konusu özelleştirme işlemleri, 31 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlanacak.

Diğer bir yandan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, özelleştirme kapsam ve programındaki Muğla'nın Bodrum ilçesi, Ortakent Mahallesi'nde yer alan 353 adadaki bazı parsellere ilişkin, çevre düzeni planı değişikliği, nazım imar planı, koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği ve koruma amaçlı imar planının onaylanması, kararın gereklerinin yerine getirilmesi...