30 / 06 / 2024

Milyarlık satış! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Milyarlık satış! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul, Erzurum, Ankara ve Bursa'da bulunan bazı taşınmazlara ilişkin kararlarına onay verildi.  Erzurum'dan İstanbul'a satışlar dikkat çekti.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri onaylandı. Bugünkü 32568 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre Erzurum'dan İstanbul'a satışlar dikkat çekti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri için alınmış olan Cumhurbaşkanı kararı bugünkü 32568 Sayılı Resmi Gazete'de yayımladı. Peki taşınmaz satışları ve imar planları ile ilgili son dakika gelişmeleri ne? İşte bugünkü 32568 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararların merak edilen detayları...

Milyarlık satış! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı nın taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri onaylandı!


ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI'NDAN TAŞINMAZ SATIŞLARI VE İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri için alınan Cumhurbaşkanı kararı bugünkü 32568 Sayılı Resmi Gazete'de yayımladı.

TAŞINMAZ SATIŞLARI

Paylaşılan detaylara göre Maliye Hazinesi adına kayıtlı Erzurum'un Palandöken ilçesi Köşk Mahallesi'nde yer alan taşınmazın, Asel Gayrimenkul Ticaret ve Sanayi AŞ'ye 72 milyon 500 bin Türk Lirası bedelle satışı onaylandı. Yine aynı şekilde, İstanbul'un Kartal ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde yer alan taşınmazın ise Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'ye 1 milyar 625 milyon Türk Lirası bedelle satışı kabul edildi.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ DE RESMİ GAZETE'DE

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi'nde ve Çayyolu-1 Mahallesi'nde yer alan taşınmazlara yönelik nazım ve uygulama imar planlarında yapılan değişikliklere de onay verildi. Ayrıca, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Kavaklı Mahallesi ile Atariye Mahallesi'nde yer alan taşınmazlar için nazım ve uygulama imar planlarında yapılan değişiklikler de kabul edildi.

İTİRAZLARIN REDDİ

Diğer bir taraftan Maliye Hazinesi adına kayıtlı mega kent İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Tepecik Mahallesi'nde yer alan taşınmaza yönelik gelişme konut alanı, özel sosyal tesis alanı, park, genel otopark alanı ve yol kullanım kararlarının getirilmesine ilişkin nazım imar ve uygulama imar planları değişikliklerine yönelik itirazlar da reddedildi.

 

Dul ve yetim maaşı alanlara tam bu kadar ikramiye verilecek! Şimdi açıklanan rakamlara bakın!

Japon deprem uzmanı Marmara için büyüklük vererek uyardı! Felaket senaryosunu duyanlar inanamadı!

Konutta İstanbul'dan sonra ABD daha mı ucuz? 


Geri Dön