05 / 05 / 2024

atatürk barajı arıtma tesisi ne zaman açılacak

atatürk barajı arıtma tesisi ne zaman açılacak

Adıyaman Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi ve Atıksu Kolektör hattının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Projenin 6 Haziran 2015 tarihinde tamamlanması planlanlanıyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Bursa Atatürk Stadı yıkılıyor!

Bursaspor'un büyük başarılar yaşadığı ve taraftarların unutulmaz anılarının olduğu Bursa Atatürk Stadyumu'nda yıkım işlemleri sürüyor.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu içme suyuna çevirecek Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatını bitirdi.

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Atatürk Barajı öksüz kaldı!

GAP projesi içerisinde yer alan Atatürk Barajı'nın inşaatını yapan ATA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı, spor yazarı Ömer Üründül'ün babası Sedat Üründül, 96 yaşında vefat etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine ısıtma sistemi yapılacak!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine alttan ısıtma sistemi yapılacağı açıklandı. Danfoss firmasının Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, çim zeminin yenilenmesi ihtiyacı ortadan kalkacağı için 500 bin liralık tasarruf sağlanacağını belirtti.

Danfoss, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtmasını üstlendi!

AVM ve otellerin ısıtma sistemlerini gerçekleştiren Danfoss’un Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Torku Konya Stadı’nın ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim saha zemin ısıtmasını üstlendiklerini söyledi.

Karaman arıtma tesisi inşaatı sürüyor!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “İbrala Barajı İçme Suyu Projesi” kapsamında yapımı devam eden ve büyük oranda tamamlanan su arıtma ve terfi merkezinde incelemelerde bulundu.

atatürk barajı arıtma tesisi ne zaman açılacak Haberi

atatürk barajı arıtma tesisi ne zaman açılacak


Adıyaman Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi ve Atıksu Kolektör hattının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 


Kentin önemli çevresel sorunlarından birisine daha son verebilmek için Adıyaman Atıksu Projesi’nin hazırlandığını ve yürürlüğe konulduğunu belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, “İlimizde toplanan atıksu hiç arıtılmaksızın doğrudan doğruya Cumhuriyet tarihimizin gözbebeği olan Atatürk Baraj Gölü’ne akmaktadır. Hiç arıtılmaksızın Atatürk Baraj Gölü’ne dökülmesi ciddi bir sorun yaratmaktadır. Atıksu Projesi bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanmış ve yürürlüğe konulmuştur. Bu projenin tamamlanmasından sonra kentimizin atık suyu, arıtıldıktan sonra Atatürk Baraj Gölü'ne boşaltılacaktır ve bu sayede baraj gölü sularının lönlenmiş olacaktır.” dedi.


Projenin Avrupa Birliği destekli hazırlandığını belirten Başkan Büyükaslan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu projenin 6 Haziran 2015 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Proje, atıksu arıtma...