04 / 05 / 2024

Atatürk Barajı öksüz kaldı

Atatürk Barajı öksüz kaldı

GAP projesi içerisinde yer alan Atatürk Barajı'nın inşaatını yapan ATA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı, spor yazarı Ömer Üründül'ün babası Sedat Üründül, 96 yaşında vefat etti.

İbraz edilen karşılıksız çek adedi ekim ayında yükseliş gösterdi

Takasbank Çek Takas Sistemine göre ibraz edilip karşılıksız kalan çek sayısı ekim ayında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Buna göre karşılıksız çek tutarı bir önceki ayda 2,66 milyar Türk Lirası'ndan 6,03 milyar Türk Lirası'na çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmedim, duymadım demeyin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeni doğum yapan annelere, doğum yardımı yapıyor. Sadece bir sefere özel olarak bin 300 Türk Lirası olarak ödeniyor. Karşılıksız ve geri ödemesiz doğum yardımı hakkında bütün detaylar...

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: 2023’ten sonra açacağız!

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın yeniden açılacağını dile getirdi.

Evlenmek isteyen gençler dikkat! Devletten 16 bin Türk Lirası karşılıksız çeyiz desteği!

Evlenmeyi düşünen fakat maddi sebepler dolayısıyla zorlanan gençlere devletten sevindici haber geldi. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Süre ve yaş kısıtlaması bulunurken paralar hak sahibi vatandaşların banka hesaplarına 30 gün içerisinde yatırılıyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Atatürk Kent Ormanı açıldı!

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2019’daki ziyaretinde, “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Atatürk Barajı öksüz kaldı Haberi

Atatürk Barajı öksüz kaldı

Ata İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Üründül, 96 yaşında hayata gözlerini yumdu. Atatürk Barajı'nın yapımı için kurulan ATA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığındaki Üründül, aynı zamanda spor yazarı Ömer Üründül'ün de babası. 


Kabataş Erkek Lisesi'ni bitiren Üründül, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakiiltesi'nde yaptı. Beraber çalıştığı iki mühendis arkadaşı ile Palet İnşaat Şirketi'ni kurdu. Atatürk Barajı yapımı için kurulan Ata İnşaat' şirketinin en kıdemli ortağı olarak yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Babasının vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Ömer Üründül, "96 yaşındaydı. Hastaydı. Allah'ın takdiri. Tüm aile olarak çok üzgünüz" ifadelerini kullandı. 


Cenaze töreni yarın


Sedat Üründül'ün cenazesi, 6 Ocak Çarşamba ' günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 


Atatürk Barajı dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor


2400 MW kapasiteli Atatürk...