18 / 05 / 2024

atatürk çanakkale restorasyon

atatürk çanakkale restorasyon

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Edremit Atatürk Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'in Edremit ilçesine ikinci kez geldiğinde konakladığı binada başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Çanakkale Atatürk Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Atatürk'ün Çanakkale Bigalı köyündeki evi restore ediliyor!

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Selanik'teki Atatürk Evi TBMM'de konu oldu!

CHP Konya Mustafa Hüsnü Bozkurt, Selanik'te bulunan Atatürk Evi'nin restorasyon sonrası durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Bozkurt sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Çanakkale Biga Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

biga’da Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi ve Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve Çocuk Bakım Evi açılışı yapıldı.

Atatürk'ün Çanakkale'deki evi restore edilecek!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde bulunan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullanılan ev, restore edilecek.

Çanakkale Atatürk Ortaokulu yeni binası hızla yükseliyor!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, merkez Barbaros Mahallesi’nde bulunan Atatürk Ortaokulu’na yeni bir okul binası yapımı hakkında bilgi verdi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin restorasyonu Eylül'de bitecek!

4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Ramazan Bayramı'ndan sonra brandası kaldırılacak müzenin restorasyonu 4 Eylül'e yetişecek.

Atatürk Evi Müzesi restorasyon çalışmaları başladı!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında yaptırılan Atatürk Evi Müzesi'nin restore edilmeye başlandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eserleri gelecek kuşaklara aktarmayı öncelikli görevleri arasında gösterdi.

Şişli'de Atatürk Evi'nin restorasyonu için imza kampanyası başladı!

Şişli’de Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi’nin restorasyon çalışmaları uzayınca Şişli Belediyesi tarafından restorasyonun bitirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

İzmir Atatürk Müzesi 19 Mayıs'ta açılıyor!

Alsancak 1. Kordon'daki Atatürk Müzesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. 2011 'de çürük olduğu gerekçesiyle ziyarete kapatılan müze, 19 Mayıs'ta kapılarını yeniden açacak.

atatürk çanakkale restorasyon Haberi

atatürk çanakkale restorasyon


Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi restore ediliyor.


Tadilat için iki yıl önce ziyarete kapatılan Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde bulunan ’Atatürk Müze Evi’nde 1 Şubatta restorasyon çalışmaları başladı. 1915 yılında 19-25 Nisan tarihleri arasında Atatürk tarafından karargah olarak kullanılan bina, 1980’li yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılmıştı. Tarihi bina, hem statik, hem de yalıtım yönünden kusurlar bulunması üzerine restorasyona alındı. Restorasyon kapsamında özgün malzemelerin konservasyonu yapılacak. Yenilenmesi gereken malzemeler yenilenerek günümüz müzecilik anlayışına uygun şekilde teşhir ve tanzimi tamamlandıktan sonra yeniden ziyarete açılacak.


Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, aslına uygun olarak restore edilecek olan Atatürk Evi Müzesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kaşdemir,...