29 / 04 / 2024

atatürk havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip

atatürk havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip

Atatürk Havalimanı, geçen yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın sollayarak, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından en işlek yolcu trafiğine sahne oldu.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en büyük şehir parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki çalışmaları anlatan bir video yayınladı. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak projenin görseli ortaya çıktı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı arazisinde kurulacak 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi içinde bir fuar ve kongre merkezi oluşturmak istediklerini söylerken projeye ilişkin en net görsel de ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı dünyanın en iyi 3. havalimanı seçildi!

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, İspanya merkezli seyahat sitesi eDreams'in açıkladığı dünyanın en iyi havalimanları listesinde üçüncü sıraya yerleşti. 

Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak" dedi...

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.

Atatürk Havalimanı genişletme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalini genişletmek için projenin ilk etabı tamamlandı.

atatürk havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip Haberi

atatürk havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip

Atatürk Havalimanı, geçen yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın sollayarak, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından en işlek yolcu trafiğine sahne oldu. 2014 yılında en yoğun havalimanı olan Heathrow, 73.4 milyon yolcuyla yüzde 1.4 büyüme kaydederken, ikinci sıradaki Charles de Gaulle 63.8 milyon yolcuyla yüzde 2.8 büyüme yakaladı. 59.6 milyon yolcunun kullandığı Frankfurt havalimanı ise yılı yüzde 2.6 büyümeyle kapattı.


Transit uçuşlar yaradı

Atatürk Havalimanı ise yüzde 11 artışla 57 milyon yolcuyu gördü. Amerikan Bloomberg haber ajansı, Schiphol ve Madrid havalimanlarını geride bırakan Atatürk Havalimanı’nın 2015 yılında bu hızda büyürse Avrupa’nın 2’nci veya 3’üncü büyüğü olabileceğini belirtti.

İstanbul’un da bir ‘hub’ olarak transit uçuşlarla öne çıktığını yazan Bloomberg, Atatürk Havalimanı’nın geride bıraktığı Schiphol’ün yüzde 4.6 büyümeyle 55 milyon yolcuda kaldığını...