14 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı için ne kadar tazminat ödenecek

Atatürk Havalimanı için ne kadar tazminat ödenecek

Atatürk Havalimanı’nın kapatılması sebebiyle ödenecek tazminatı belirlemek için hizmet alımı ihalesi yapıldığı ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı’nın imar planları değiştirildi! 

Atatürk Havalimanı’nın imar planlarında yol düzenlemesi yapmak üzere değişikliğe gidildi. İhalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yol düzenlemesi yapılırken daha önce 52 bin metrekare olan cami alanı, 23 bin metrekareye indirildi. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihini açıkladı.

Türkiye'nin birinci dünyanın beşincisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'a nefes olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçe'sinin ilk etabının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en büyük şehir parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki çalışmaları anlatan bir video yayınladı. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

Atatürk Havalimanı için ne kadar tazminat ödenecek Haberi

Atatürk Havalimanı için ne kadar tazminat ödenecek

Hükümetin, kira sözleşmesinde süre dolmadan ticari uçuşlara kapattığı Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı için TAV’a ödenecek tazminatı belirlemek için de “hizmet alım ihalesine gittiği” ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, süresinden önce sonlandırılan sözleşme sebebiyle TAV’a 389 milyon Avro tazminat ödenirken, bir de oluşan bu zararı tespit etmek amacıyla hizmet alımı yapılan denetim firmasına ödeme yapıldı böylece zarar katmerlendi. Tüm bu ödemeler de yurttaşın vergisiyle oluşan devletin bütçesinden çıkmış oldu. Hükümet, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasını ise “Fizibilite için zorunluluktu” şeklinde savundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın soru önergesine cevap verdi. İstanbul Havalimanı’nın 6 Nisan 2019 tarihinde açılmasından sonra Atatürk Havalanı’ndan ticari uçuşlar durduldu. Erken taşınma sebebiyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Atatürk Havalimanı’nı işleten TAV...