27 / 05 / 2024

atatürk osb avm

atatürk osb avm

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), bölgedeki 45 bin metrekarelik arsasını AVM yatırımcıları için ihaleye çıkardı. Hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak AVM veya outlet için son teklif tarihi 10 Mart olarak belirlendi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Çiğli Atatürk OSB'de 6.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli Çiğli İlçesi'nde Atatürk OSB içerisinde yer alan fabrika 6 milyon 373 bin 427 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 14 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Atatürk Havalimanı'nın yerine konut da AVM de yapılmayacak!

Atatürk Havalimanı'nda yapılaşmanın olmayacağı vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan  "AVM ve konut yapılması söz konusu değil." dedi. 

Sakarya Atatürk Stadı arazisi imara açıldı!

TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı arazisini imara açılması yönündeki plan değişikliği teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre TOKİ burada 4 katlı konut ve AVM inşa edebilecek.

İzmir Atatürk OSB Destek Alanı AVM'nin halk toplantısı 1 Eylül'de!

Odak İnşaat Mühendislik tarafından, İzmir Çiğli'ye Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Hizmet ve Destek Alanı Alışveriş Merkezi projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

İzmir Atatürk OSB'ye 21 derslikli okul geliyor!

İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'n 500 öğrencinin eğitim göreceği 21 derslikli okul binası, yeni eğitim- öğretim yılında açılacak.

Yıkılan Antalya Atatürk Stadyumu'nun yerine ne yapılacak?

Türkiye'de yıkılan her stadın milyonlarca lira değerindeki arazilerinde gökdelenler ve AVM'ler yükselirken, Antalya Atatürk Stadyumu, park olacak. Stadyum hatırlardaki yerini Antalya Kent Müzesi'nin bir bölümü olarak korumaya devam edecek.

Atatürk Havalimanı'na ne olacak?

Yeni havalimanının açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı kapatılacak mı yoksa yerine AVM veya rezidans mı yapılacak sorularını da birlikte getirdi.

Sakarya Atatürk Stadı yerine AVM ve rezidans yapılamaz!

Sakarya Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı Sezai Matur bugün köşesinde " Atatürk Stadı'nın yerine cami yapılsın " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi neden Islah OSB olamadı?

Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi için bir iddia ortaya atıldı. Hadımköy Atatürk Sanayi Bölgesi'nin, “Islah OSB” olması adına yapılan başvurunun Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı tarafından engellediği iddiası öne sürüldü.

Hadımköy Atatürk OSB'ye imar düzenlemesi!

Hadımköy Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde elektirik, yol, su ve altyapı eksikliği sorunu yetmezmiş gibi şimdi de imar düzenleme olayı çıktı… Hadımköy sanayicisi isyanlarda..! Çünkü Hadımköy sanayicisi üretim yapamaz durumda, huzur istiyor.

Danfoss, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtmasını üstlendi!

AVM ve otellerin ısıtma sistemlerini gerçekleştiren Danfoss’un Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Torku Konya Stadı’nın ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim saha zemin ısıtmasını üstlendiklerini söyledi.

Atatürk Stadı yeniden imara açılacak!

TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı'nın bulunduğu araziyle ilgili yapılan imar düzenlemesi İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.Ancak yeniden rezidans ve avm yapımına uygun bir şekilde imar düzenlemesi yapılacağı bilgileri geliyor.

atatürk osb avm Haberi

atatürk osb avm


İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), bölgedeki 45 bin metrekarelik arsasını AVM yatırımcıları için ihaleye çıkardı. Hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak AVM veya outlet için son teklif tarihi 10 Mart olarak belirlendi. Arsada 45 bin metrekarelik AVM ve altında otopark kurulabilecek. İASOB Başkanı Hilmi Uğurtaş, AVM'den elde edilecek gelirin tamamını eğitime ayıracaklarını açıkladı. 

OSB'lerin arsa satışından başka gelir kalemlerinin olmadığını ve bölgelerin yaşaması için yeni gelirlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Uğurtaş, "OSB Yasası'na göre de bölgelerin yüzde 8'i hizmet alanı ve ticaret alanı olabiliyor. AVM olarak kiraya vereceğimiz arsa da sanayi parseli değil. Hizmet destek alanı olarak planlandı. Buradan gelecek gelirden tek amacımız kurduğumuz meslek lisesindeki öğrencilerimize yaptığımız okulu yaşatmak için gereken kaynağı sağlamak. Çocuklarımızın tamamı burslu. Herhangi bir ücret ödemiyorlar. Bütün...