04 / 10 / 2024

ATEM

ATEM

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) ve Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) işbirliği ile şehit ve gazilerin birinci derece yakınlarına yönelik olarak Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı düzenlenecek.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Sadece emlakçı mı suçlu?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ticaret Bakanlığı’nın emlak danışmanlarına kestiği para cezalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam konut konut fiyatlarının artmasının tek sorumlusunun emlak danışmanları olmadığına dikkati çekti.

ATEM Başkanı Akçam müjdeli haberi duyurdu! Tapu harçlarında yeni dönem başlıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam daha önce Gelir İdaresi Başkanlığı’na tapu harçlarının düşürülmesine yönelik başvuruda bulunduklarını ifade ederek, “Bir önerimizin daha hayata geçecek olmasına mutlu olduk” diyerek müjdeyi verdi. 

ATEM'den ev sahibi olmayı kolaylaştıran yöntem devreye giriyor!

ATEM Başkanı Akçam, Hazirandaki açıklamasında, ''BES birikimi nasıl ki kredi çekerken teminat olarak gösterilebiliyorsa konut kredisi çekmek isteyen tüketicilere de aynısının uygulanabileceğini söylemiştik.'' diyerek bu önerinin daha masaya yatırıldığını ve uygulamaya gireceğini açıkladı.

ATEM Başkanı Akçam: Ev almanın tam zamanı!

Konut satışındaki düşüşün en önemli nedeninin bankaların faiz oranlarındaki yüksek seviyelere dikkat çeken Akçam, “Önümüzdeki aylarda Merkez Bankası’nın faizi düşüreceği ekonomistler tarafından ifade ediliyor. Faizler düştüğü takdirde ev almak için de en doğru zamanın başlayacağı anlamına gelir” diy

Yüksek kiralara ATEM'den çözüm önerisi: Semte göre tavan ve taban uygulamasına geçilmeli!

Kira zam tavanını belirleyen 12 aylık TÜFE oranı ise yüzde 64,91 oldu. Kira artış oranının düşmemesine yönelik konuşan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, açıklanan oranların kiracıları zor durumda bırakacağını işaret ederek çözüm önerisinde bulundu.

Emlak ilanlarındaki pilot uygulamaya ilk tepki ATEM'den geldi! İlan portalları e-ticaret pazaryeri değildir!

Sarı sayfa olarak bilinen ilan portalında emlak danışmanlarının tüketiciler tarafından puanlanması uygulaması, Türkiye’de altı ilde hayata geçirildi. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) ise uygulamayı kabul etmediklerini açıkladı. 

Konut piyasasındaki yeni düzenlemeyle şişirilmiş kiraların önü kesilecek!

Kira kontratlarındaki teni sistemi değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Kira fiyatları temmuz ayından bu yana yüzde 20 yükseliş yaşadı. Bu yöntem hem kira fiyatlarını indirecektir hem de kayıt dışı ekonomiyle mücadele edecektir” dedi.

ATEM Başkanı Akçam: Konut üretimi düşüyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, TÜİK tarafından açıklanan Yapı İzin İstatistiklerinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre düşüş yaşanırken Akçam, inşaat maaliyetlerinin yüksekliğinden dolayı müteahhitlerin imalat yapamadığına dikkat çekti.

ATEM'den konut piyasasına can suyu olacak talep: Gayrimenkul Piyasası Denetleme Kurumu kurulmalı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam sadece gayrimenkul piyasalarının düzenlenmesi ve denetlenmesinin önemine vurgu yaparak 'Gayrimenkul Piyasası Denetleme Kurumu kurulmalı' dedi. 

ATEM, yeni emlak ilan sistemindeki eksikleri açıkladı! Çok yetki az etki yaratacak!

Emlak sektöründe yeni düzenleme 15 Eylül'de başlayacak. İlan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecekken yeni düzenlemeye göre çoklu emlak danışmanına yetki verilecek olmasının karışıklığa sebebiyet vereceği düşünülüyor. 

Kiralık ev bulamayan öğrencilerin imdadına 'ATEM' yetişti! 

Başkent Ankara'da üniversite okuyacak öğrencilerin kabusu olan kiralık ev için Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam'dan sevindiren açıklama geldi.

Ev sahipleri denetim altında! Kira sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapabileceğini açıklamasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam'dan değerlendirme geldi. 

ATEM'den emlak ilan portallarına ayar! Yeni düzenlemede eksikler var!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, emlak ilan portallarına getirilen düzenlemelerin çok eksiklikleri olduğunu belirtti.

ATEM Haberi

ATEM

ATEM ve TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, "Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Programı"nı Türkiye genelinde uygulayacaklarını söyledi. Taylan, "Mesleki eğitim programımız MEB ve Kırıkkale Üniversitesi ile yaptığımız protokollere bağlı bir eğitim programı" dedi. 



Sabah...