14 / 05 / 2024

atık getirme merkezi beykozda nerede

atık getirme merkezi beykozda nerede

Beykoz Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilmeye başlanan Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümde önemli bir adım daha attı. Yeni Atık Merkezleri’yle birlikte daha çevreci ve doğayla barışık bir atık yönetiminin sağlanması hedefleniyor.

Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Sirius Atık Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Ec X Çevre Ve Atık Yönetimi İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ec X Çevre Ve Atık Yönetimi İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ec X Çevre Ve Atık Yönetimi İnşaat Müteahhitlik Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sultangazi'de yapıldı.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temelini attı.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

İzmir Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal  A.Ş, Doğanbey’de satın alınan 42 dönüm arazide inşa edilecek olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temelini ilkbaharda atıyor.

Antalya Belek'te de atık su arıtma terfi merkezi yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ilçelere yatırımlarını sürdürüyor. Turizm kenti Antalya’nın Belek Kadriye bölgesinde atık su arıtma tesisi terfi merkezi inşaatının yapımı hızla sürüyor.

İzmir Selçuk’a katı atık transfer merkezi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet verdiği ilçelerdeki çevre projelerine bir yenisini daha ekliyor. Selçuk'ta hayata geçirilecek katı atık transfer merkezi, benzerlerinden farklı olarak tamamen kapalı sistemle çalışacak ve aynı anda 2 TIR’a birden aktarım yapılabilecek.

Alanya Belediyesi'nden 2. atık terfi merkezi!

Alanya Belediyesi, merkez ve doğu mahallerine hizmet verecek 2. Atık Terfi Merkezi’ni, Tosmur Mahallesi’nde hayata geçirdi.

Beypazarı Evsel Katı Atık Transfer Merkezi'nin inşaatı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin talebi ile Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 5.000 metrekarelik alanda Evsel Katı Atık Transfer Merkezi inşaat çalışmaları başladı.

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.

atık getirme merkezi beykozda nerede Haberi

atık getirme merkezi beykozda nerede


Atık Getirme Merkezleri; kısaca tanımlamak gerekirse atığı oluşturanlar tarafından kaynağında ayrı toplanan atıkların geri kazanıma veya bertaraf edilmesi amacıyla bırakıldığı merkezleri ifade ediyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı Katı Atıkların Toplanmasına İlişkin Tebliğ Taslağı’na göre Entegre katı atık yönetim sisteminde üretilen atık miktarının azaltılması, kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımı, geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi esas alınıyor. Belediyelerin öncelikle ikili toplama sistemine geçiş yaparak ve biriktirme ekipmanlarını temin ederek atık getirme merkezleri ve toplama ayırma tesislerini kurması da tavsiye edilenler arasında.


Avrupa standartlarında sistem


Beykoz Belediyesi, belirlenen standartlar doğrultusunda Yön Temizlik firmasının deneyimleriyle yola çıkarak projeyi hayata geçirdi.


Avrupa’da uygulanan bu sistem ile kişiler atıklarını belli noktalara getirip bırakıyor, bu sayede kaynağında kirlenmemiş atıklar elde ederek %100’e yakın bir geri dönüşüm sağlanıyor.


Projenin temel hedefinin,...