16 / 05 / 2024

Atıkların geri dönüşümü

Atıkların geri dönüşümü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2002'de atıkların geri dönüşümünden 60 milyon liralık katma değer sağlanırken, geçen yıl bu sayıyı 2 milyar liraya kadar çıkardı, Katma değerin 720 milyon lirası, gemi söküm faaliyetlerinden elde edildi

Yaşlı ve engelli aylıkları için son dakika müjdesi! Hesaplara 4,8 milyar TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında bu yılın mayıs ayına ilişkin 4,8 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını müjdeledi. 

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sallabaş tarafından kuruldu.

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Dilber Çatılı tarafından kuruldu.

Bitcoin boğaları geri döndü mü? Bitcoin'de neler oluyor? 

Binance Ceo’su CZ ve Michael Saylor Bitcoin boğalarının geri döndüğüne dikkat çekti ve yatırımcılara Bitcoin'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne olacak? İşte kriptolardaki son durum ve Bitcoin'le ilgili o açıklamalar...

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fouad Jamıl ve Pıerre Robert  Roger Romaın ortaklığında kuruldu. 

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!    

Metis Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Arzu Tuskaya tarafından kuruldu.

Atıkların geri dönüşümü Haberi

Atıkların geri dönüşümü


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan çalışmalarla, geçen yıl atıkların geri dönüşümünden ekonomiye 2 milyar liralık katma değer sağlandı.


Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermelerini önlemek amacıyla yapılan çalışmalara hız verildi.


Bu çerçevede belediye atıklarının yönetiminde 2002'de 15 katı atık düzenli depolama tesisiyle hizmet verilirken, tesis sayısı geçen yıl 69'a çıkarıldı. 2023'te ise 120 tesisle belediye nüfusunun tamamına hizmet verilmesi planlanıyor.


-Tehlikeli atıklar için 282 geri kazanım tesisi


Tehlikeli Atık Beyan Sistemi üzerinden toplanan ve son açıklanan 2011 yılı verilerine göre, 938 bin 498 ton tehlikeli atığın yönetimi sağlandı. Tehlikesiz atıkların da sistemine dahil edilmesiyle atık miktarının 2023'te 2 milyon 400 bin ton civarında olması bekleniyor.


Tehlikeli atıklar konusunda 2002'de 18 lisanslı geri kazanım, 1 yakma, 1 tehlikeli atık...