15 / 05 / 2024

Atıksu deşarjı

Atıksu deşarjı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nilüfer deresi, Deliçay ve Karaderede yaşanan kirlilik iddialarına ilişkin başlatmış olduğu incelemeyi sonuçlandırdı

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Niğde Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada Atıksu Arıtma Tesisi yapımı kapsamında başlatılan proje çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi 2018'de tamamlanacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Çanakkale Çan Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, 15 Milyonluk değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete girdi.

Çanakkale Çan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 15 milyon değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yatırımları faaliyete geçiyor.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatı tamamlandı!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık sularının inşaatı tamamlanan tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjının gerçekleştirilmesiyle deniz ve çevre çok daha sağlıklı hale geldi

Manisa Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Salihli’de bulunan ve çalıştırılmayan Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi’ni vatandaşların hizmetine kazandırdı.

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi 2017 Eylül'de tamam!

Kahramanmaraş Su ve Atıksu Projesinde betonarme inşaat çalışmalarında yüzde 46'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Projede çalışmaların 2017 Eylül ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatında sona gelindi!

Yıldızlı Deresi ile Söğütlü Deresi arasındaki mahallelerin atık suları, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen tesiste ön arıtmadan geçirilerek deşarjı gerçekleştirilecek.

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın'da sürdürülen alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümü'de Efeler ilçesinde gerçekleşiyor. ASKİ mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore ediyor.

Tekirdağ Altınova Atıksu Terfi Merkezi inşaatında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki TOKİ civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız" dedi.

Çorlu'da Atıksu Kollektör Hattı için acele kamulaştırma!

Tekirdağ ili, Çorlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Atıksu Kollektör Hattı Ana Toplayıcı Ek Proje yapım işi kapsamında acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Atıksu deşarjı Haberi

Atıksu deşarjı

Nilüfer Çayına doğrudan deşarjı olan işletmelerde mayıs ayı itibariyle gerçekleştirilen denetimler sonucu; ilgili tekstil fabrikalarından alınan numune analiz sonuçlarının Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğine uygun olmadığı tespit edildi.


Numune sonuçlarında suların; serbest klor, sülfür ve renk parametrelerinin yüksek olduğu belirlendi. Bunun sonucunda kirliliğe sebebiyet veren tesislere toplam 75 Bin 392 Lira idari yaptırım uygulandı. Yapılan diğer denetimlerde bazı sanayi kuruluşlarının faal olmadığı öğrenildi. Ayrıca BUSKİ(Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) ve D.S.İ ile gerekli yazışmalar yapılarak araştırma ve inceleme sonuçları değerlendirildi.


Yıldırım İlçesi sınırlarından geçmekte olan Deliçay Çayı’na, söz konusu mezbahanenin atıksularının,  Yeşil Arıtma Kooperatifi’ne ait atıksu arıtma tesisinden geçtikten sonra çaya deşarj edildiği saptandı.


İnegöl İlçesi Yenice Kasabası sınırları dâhilinde bulunan geçen Karadere Çayı’ndaki kirlilikle ilgili olarak da, adı geçen Tekstil Fabrikası...