19 / 05 / 2024

atina ilk cami projesi

atina ilk cami projesi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hayata geçirilen ilk caminin kapıları, Yunan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroglu'nun ziyaretiyle ilk kez açıldı.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Atina'nın ilk camisi ibadete açıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın ilk camisi, 14 yıllık plan ve inşa sürecinden sonra açıldı...

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Atina'nın ilk camisi Eylül'de açılıyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hayata geçirilen ilk caminin kapıları, Yunan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroglu'nun ziyaretiyle ilk kez açıldı.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Senegal Foua köyünün ilk camisi açıldı!

Senegal'de yakın bir zamanda 700'den fazla kişinin Müslüman olduğu Foua köyünün ilk cami açıldı.

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yılın Nisan ayında açılması planlanan caminin sene sonuna kalması sorun yarattı. 

Türkiye'nin ilk ‘Ayyıldızlı Camisi' Sivas'a yapılıyor!

Sivas Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa ay yıldız temalı olarak inşa edilecek olan “Ayyıldız Cami”nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni cami yapılıyor!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi ikinci kısımda yeni cami inşaa ediliyor. Yeni cami için ilk harç döküldü.

Atina'daki cami 2 ay içinde tamamlanacak!

Atina'da yıllar süren ertelemelerin ardından yapımına başlanan caminin 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 350 kişi kapasiteli caminin minaresi olmayacak.

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Sivas Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonuna tepki!

Anadolu’nun ilk camilerinden olan Sivas’taki Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’de yapılan restorasyon büyük tepki topladı.

atina ilk cami projesi Haberi

atina ilk cami projesi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hayata geçirilen ilk caminin kapıları, Yunan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroglu'nun ziyaretiyle ilk defa açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gavroglu, yapımı tamamlanan ancak henüz bürokratik sebeplerle ibadete açılmayan Atina Camisi'ini ziyaret ederek kentteki Müslüman cemaatinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Ziyaretten sonra konuşanGavroglu, Bakanlığın sorumluluğunda olacak caminin tamamen Yunan devleti tarafından inşa edildiğini söyleyerej "Demokrasi son sözü söyledi ve bu gerçekleşti. Atina en sonunda vatandaşları, göçmenler ve Müslüman ziyaretçileri için bir ibadethaneye sahip oldu." dedi.

"İlk namaz eylülde"


İnanç hakkının eğitim ve sağlık gibi temel bir hak olduğunu belirten Gavroglu, "Faşist ve ırkçılar ülkenin ufkunu daraltmaya, sadece kendilerinin olduğu bir gelecek kurmaya çalıştılar ama hem Mecliste hem de halk arasında hüsrana uğradılar." dedi.

Gavroglu, kentteki Müslümanların yaklaşık 12 yıldır açılışı...