05 / 05 / 2024

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomik Zirvesi

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomik Zirvesi

Atlantik Konseyi 5. Enerji Zirvesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Doğalgaz bakımından Irak, önemli bir ülke” dedi. Irak konusu Bakan Yıldız’ın da ana gündemiydi: “Irak’ın normalleşmesi için Kuzey-Güney demeden projelerin geliştirilmesi lazım.

Uluslararası yatırımcılar İstanbul'a geliyor!

Yenilenebilir enerji alanında bölgesel iş birliği ve yatırım fırsatları Atlantik Konseyi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından düzenlenecek konferansta masaya yatırılacak.

Türkiye ve ABD LNG ticaretini görüşecek!

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İcra Direktörü Arslan, "Türkiye ve ABD, sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti üzerine 2020'nin başında bir toplantı yapmayı planlıyor." dedi.

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Türk Akımı'nın inşaatı 2020'ye kadar bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'nde konuştu. Albayrak, Türk Akımı Projesi'nin 2020'ye kadar biteceği müjdesini verdi.

David Merkel: Türkiye'deki yatırımlarda aksama olmayacak!

Atlantik Konseyi Kıdemli Uzmanı David Merkel, "FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin etkileri çok uzun sürmeyecek. Türkiye'nin bölgesel enerji rolü ülkenin ekonomik dinamizmi için anahtar bir unsur olmaya devam ediyor" dedi.

Dünya Enerji Kongresi'nin 23.'sü İstanbul'da yapılacak!

Dünya Enerji Konseyi tarafından 3 yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nin 23.'süne İstanbul ev sahipliği yapıyor. Konsey Başkanı Nadeau, 2060 yılı için enerji senaryoları hazırladıklarını, bu senaryoları İstanbul’da açıklayacaklarını söylüyor.

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

Türk Akımı TANAP'ı etkileyecek mi?

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü Richard Morningstar, Türkiye ve Azerbaycan'ın çok güçlü ilişkileri olduğunu belirterek, “Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum” dedi.

Türkiye-Kenya İş Konseyi'nde inşaat sektöründen katılım oldu!

Türkiye-Kenya İş Konseyi, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kiema Kilonza ile çalışma yemeği 4 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirdi. Toplantıya, sağlık, inşaat, mobilya, enerji, madencilik ve çelik sanayi sektörlerinden yaklaşık 40 işadamı katıldı.

ABD 500 milyon dolara rüzgar türbini fabrikası kuracak!

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi başladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız ile ABD 'li meslektaşı Ernest Moniz arasında "Rüzgâr Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Alstom 800 milyon Euro’luk HVDC sözleşmeleri ile enerji koridorlarını genişletiyor!

Alstom Grid, toplam 800 milyon Euro değerinde üç büyük Yüksek Gerilim Doğru Akım (HVDC) sözleşmesine imza attı.Güney Kore şehrinin merkezine enerji getirecek ve Atlantik Kanada’daki yenilenebilir enerji kaynaklarını entegre edecek...

Abdullah Gül: Kuzey-Güney demeden enerji projeleri geliştirmeliyiz!

Atlantik Konseyi 5. Enerji Zirvesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Doğalgaz bakımından Irak, önemli bir ülke” dedi. Irak konusu Bakan Yıldız’ın da ana gündemiydi: “Irak’ın normalleşmesi için Kuzey-Güney demeden projelerin geliştirilmesi lazım.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomik Zirvesi Haberi

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomik Zirvesi

Atlantik Konseyi 5. Enerji ve Ekonomik Zirvesi dün İstanbul’da yapıldı. Zirvenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lüksemburg Büyük Dükü Henri Albert Gabriel Félix Marie Guillaume ile birlikte salona girdi. ABD Eski Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson’ın da konuşma yaptığı zirvede Atlantik Konseyi Dönem Başkanı General Brent Scowcroft, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü “Değerlerimize bağlı. Demokrasi ve insan haklarına inanmış bir lider” olarak tanıtıp kürsüye davet etti. 


‘KRİZLER ERTELENEMEZ’ TESPİTİ


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açılış oturumundaki uzun konuşmasında krizlere dikkat çekti ve “Herhangi bir ülkedeki iç çatışmanın etkisi o ülkeyle sınırlı kalmıyor. Tüm bölgenin istikrarına tehdit oluşturuyor. Krizlere zamanında müdahale edilmediği her durumda, Suriye gibi acı örnekler yaşanması kaçınılmazdır. Dolayısıyla, “krizler ertelenebilir” anlayışının olumsuz sonuçlar doğuracak büyük krizlere yol açacağını görmek gerekmektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,...