18 / 05 / 2024

atlas otel restore

atlas otel restore

Atlas Oteli'nin restorasyonu, eskiyen diğer binalar için umut oldu. Çankaya'daki eski tütün deposunun mezbelelik görüntüsü içinde çalışma yapılması bekleniyor.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi bugün açılıyor!

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

AHG Atlas Otel Limited Şirketi kuruldu!

AHG Atlas Otel Limited Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Bolu'daki Kiliseli Tüccar Hanı butik otel oluyor!

Bolu Gerede'de bulunan Kiliseli Tüccar Hanı restore edilerek butik otel ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Antakya Evleri restore edildi!

Hatay'da dar sokaklar içerisinde yer alan, avlusu ve mimarisiyle dikkat çeken eski Antakya evleri, restore edilerek kafe ya da butik otel olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuluyor.

Çeşme Rasim Palas Otel restore ediliyor!

Atatürk'ün 1926 yılında bir hafta kaldığı ve vals yaptığı İzmir'in Çeşme ilçesinin Ilıca mahallesindeki Rasim Palas Oteli restore ediliyor. Otel yenilenerek günümüze kazandırılacak.

Yozgat'ta restore edilen tarihi konaklar hizmete açılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi konak ve evler, müze, butik otel, lokanta, kafeterya ve kültür sanat merkezi olarak kullanılıyor.

Denizli'deki Şevket Muallim Evi otel olacak!

Denizli'deki 'Şevket Muallim Evi' olarak bilinen Kazım Süren'e ait iki katlı konağın restore edilip, butik otel ve yöresel tekstil ürünlerinin sergilenip, tanıtıldığı mağaza ve hizmet yeri olarak değerlendirileceği belirtildi

Samsun Büyük Otel'in balo salonu restore edilecek!

Samsun Büyük Otel’in yıkımından geriye kalan balo salonunun restore edilerek, halkın kullanabileceği çok amaçlı salon olarak kullanılması planlanıyor.

1942 yılında Belediye Hidiv Kasrı'nı restore ettirecek!

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

Çorum Velipaşa Hanı butik otel ve restorana dönüşecek!

Çorum'da Osmanlı döneminde inşa edilen ve uzun yıllardır market ve depo olarak kullanılan 150 yıllık Velipaşa Hanı, belediye tarafından restore edilerek butik otel ve restorana dönüştürülecek.

atlas otel restore Haberi

atlas otel restore

Atlas Oteli'nin restorasyon çalışmaları, kentteki 'dökülen' diğer binalar için de umut ışığı oldu. Yeniden hizmete açılması beklenen otelin ardından, gözler kente uzun yıllar tütün deposu olarak hizmet veren Çankaya'daki binaya çevrildi. Uzun yıllardır boş kalan bina, bugün ekonominin kalbinin attığı; sanayi, ticaret turizm çalışmalarının yapıldığı, odalar ve sendikalar gibi pek çok kent dinamiğinin görev aldığı bölgede çürümeye terk edildi. 


1351 SOKAKTA... 

İzmir'in vitrini Kordonboyu'na, dünyanın en eski açık hava alışveriş merkezi Kemeraltı Çarşısı'na ve kent manzarasının en güzel izlenebildiği Kadifekale'ye sadece bir kaç dakikalık mesafede yer alan Çankaya, dünyanın her yerinden turistlerin yanında çevresindeki lüks oteller ile yatırım göz kırpan işadamlarını da ağırlıyor, birbirinden değerli kültür, sanat ve ekonomi toplantılarına ev sahipliği yapıyor. 

Ancak 1351 sokaktaki bina, kırılan camları, muşamba ile örtülen...