29 / 04 / 2024

ATSO Başkanı Davut Çetin

ATSO Başkanı Davut Çetin

Düşen ihracat ve turizm gelirine dolardaki artış da eklenince piyasada para akışı durdu. ATSO Başkanı Davut Çetin, "Ekonomide durgunluk devam edebilir" dedi.

Antalya’da her 4 konuttan 1'i yabancılara satıldı!

TÜİK'in duyurduğu 2022 Şubat'a ilgili konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin, Şubat 2022'de Türkiye'de gerçekleştirilen toplam konut satışlarının geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 20,14'lük oranda yükseliş sergileyerek 97 bin 587 adet olduğunu aktardı.

Akaryakıt istasyonları kapanacak iddiası!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 14. Grup (Akaryakıt ve Gaz Ürünleri) Komitesi ve sektör temsilcileri, ATSO Başkanı Davut Çetin’e sektörde yaşanan sıkıntıları ele alarak sorunlarının çözülmesini istedi.

Davut Çetin: Kira ve ciro kaybı destekleri yetersiz kaldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kira yardımının yetersiz kaldığını dile getiren Davut Çetin, “Bizim üyemize 750 lira kira yardımı, 40 bin lira tavanlı ciro kaybı yardımı, 5 bin lira hibe gibi yardımlar yetmez" dedi.

Davut Çetin: Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmeli!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, salgın sürecindeki en önemli sorunun işletmelerin finansman durumu olduğunu belirtti. Çetin, "Kira stopajı yüzde 1’e çekilmeli ve kira destek hibesi getirilmelidir" dedi.

Antalya esnafı kira desteği bekliyor!

ATSO Başkanı Davut Çetin, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaf için kira stopajının kaldırılması gerektiğini dile getirdi. 

Antalya'daki küçük otellere ucuz kredi müjdesi!

ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO olarak Ziraat Bankası ile üyelere yönelik hem konut hem de küçük otellerin renovasyonuna yönelik 0.98 faiz oranlı kredi görüşmesinin devam ettiğini söyledi.

Davut Çetin: Antalya'da konutta aşırı büyümeden kaçınılmalı!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın üç önemli sektörü olan tarımda, turizmde ve konut sektöründe aşırı büyümeden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahil Projesi yanıtı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandırmak istediği Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili ATSO Başkanı Davut Çetin'in önerisine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den olumlu yanıt geldi.

Davut Çetin: Vergi sistemi sağlıklı bir yapıya kavuşturulmalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "15 Temmuz'un üzerinden 2,5 ay geçti. Aslında bu psikolojiden çıkmamız ve normalleşmemiz gerekiyor ancak yeni şeyler öğrendikçe isyan etmemek mümkün değil." dedi.

Davut Çetin: Beyaz eşya lüks olmaktan çıkartılmalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 150 metrekare üzeri konutta Katma Değer Vergisi’nin(KDV) yüzde 18’den yüzde 8’e indiğini, ancak yüzde 18 KDV+yüzde 6,5 ÖTV ile buzdolabı ve çamaşır makinası gibi beyaz eşyaların halen lüks olarak kabul edilmesinin adaletsiz olduğunu söyledi

Antalya 100.Yıl Spor Kompleksi'nin imar planına karşıyız!

ATSO Başkanı Davut Çetin, 33 bin kişilik stadyum yapımı karşılığında TOKİ'ye devredilen 100.Yıl Spor Kompleksi'nde yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliğine karşı olduklarını söyledi.

Antalya Kemer'de esnaflar kiralarla ilgili çalışma bekliyor!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Esnafın kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Kredi talebi yönünde destek verilmeli. Özellikle kiralarla ilgili bir çalışma bekliyorlar." dedi.

Davut Çetin: Muratpaşa ve Kepez'de dönüşüm şart!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’da kentsel dönüşüm için fikir birliğinin oluşması gerektiğini belirterek, “Özellikle aciliyeti olan Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde kentsel dönüşüm şart” dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin Haberi

ATSO Başkanı Davut Çetin

Döviz kurlarındaki oynaklık birçok sektörü zor durumda bırakıyor. Ekonomide işlerin iyi gitmediğini vurgulayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "İhracat geriliyor, turizmde düşüşler yaşanıyor. 



Bu sorunlara son dönemde bir de seçimlerin yarattığı belirsizlik eklenmiş durumda. Dövizdeki dalgalanma ve belirsizlik yüzünden piyasada para dönmüyor. Dolayısıyla seçimlere ve hatta yeni hükümet kurulana kadar ekonomide durgunluk devam edebilir" dedi. 



Mart ayında KDV tahsilatının geçen yıla göre yüzde 2.5 düştüğünü belirten ATSO Başkanı, "Bu da tüketimin iyice kısıldığını gösteriyor. Bunun dışında, ihracatta düşüş oldu ve bazı sektörler olumsuz etkilendi, özel sektör yatırımlannda da durgunluk oldu" diye konuştu. 



TURİZMDE KAYIP BÜYÜYOR 

Davut Çetin, Antalya turizmindeki gerilemeye de dikkat çekti. Yılın ilk 3.5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre turizm gelirlerinin " yüzde 4 azaldığını aktâran...