03 / 05 / 2024

Avanos betonlaşması

Avanos betonlaşması

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi hinterlandında bulunan Avanos'ta Tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Hızlı betonlaşma iklim felaketlerini beraberinde getiriyor!

Ülkemizde yine kentsel seller oluştu ve yaşamını yitirenler oldu. Sebebi ise açık seçik belli; çevrenin ve doğanın acımasızca yiyip bitirilmesi sebebiyle tetiklenen iklimsel değişim, aşırı betonlaşma dolayısıyla düşen yağmurun toprak tarafından emilememesi...

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da yaşanan hava olayları ve sellerin nedeni aşırı betonlaşma!

Uzmanlar, İstanbul’da son dönemde sık sık yaşanan aşırı hava olayları ve selleri aşırı betonlaşmaya bağlıyor. Peki 2030'da nüfusu 17 milyona yaklaşması beklenen İstanbul, bu nüfus artışını karşılayabilecek mi?

Nevşehir Avanos'a yeni köprü!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Karaseki Mahallesindeki Aktepe – Zelve sel yatağı deresi üzerinde başlatılan köprü yapım çalışması tamamlanıyor.

Meralara kentsel dönüşümle inşaat yapılabilecek!

Mera alanları üzerinde inşaat yapılmasını yirmi yıllık ot gelirinin yatırılması şartına bağlanmasına Ziraat Mühendiseleri Odası Genel Başkanı, Özden Güngör "sıra bu alanların da betonlaşmasına geldi" diyerek tepki gösterdi.

BADER'den Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası!

Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Bahçeşehir Göleti için imza kampanyası başlatıyor. BADER yaptığı açıklamada "Bahçeşehir Göleti'nin satılarak, kullanımının özel mülkiyete geçmesine, betonlaşmasına ve ticari alanlara dönüşmesine karşıyız" dedi.

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı!

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi hinterlandında bulunan Avanos'ta Tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Avanos'ta, tarihi Taş Köprü'nün yanında yapılan inşaata dava açılıyor!

Avanos'ta, tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için dava açıldı. Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik mekanlara yapılan betonlaşmalara karşı meslek odaları daha önce harekete geçmişti...

Akyaka Betonlaşmasın protestoları sonuç verdi!

Akyaka'nın nâzım ve imar planı değişikliklerinin Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanmasıyla başlayan Akyaka'daki sivil toplum kuruluşları ve beldede yaşayan vatandaşların katılımıyla yapılan protestolar işe yaradı...

Avanos mimari proje yarışması düzenleniyor!

"Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde "Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması" düzenleniyor

İstanbul'un betonlaşması NASA fotoğraflarında!

NASA'nın 1975 ve 2011'de elde ettiği iki uydu fotoğrafı, İstanbul'un 36 yılda ne kadar genişlediğini gözler önüne serdi

Ytong Stant Tasarım Yarışması için düğmeye basıldı!

02 06 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Yapı 2012 İstanbul Fuarına katılacak olan Ytong, fuar standı için tasarım yarışması düzenledi. Proje Son Teslim Tarihi: 15 Şubat 2012

ALÇIDER Yaratıcı Alçı Tasarımı yarışması sonuçlandı!

Türkiye Alçı Üreticileri Derneği (ALÇIDER) tarafından Facebook üzerinden düzenlenen Yaratıcı Alçı Tasarımı yarışması sonuçlandı. Yarışmanın birincisi olan Kübra Erkoç Apple Macbook kazanarak en büyük ödülün sahibi oldu

Avanos betonlaşması Haberi

Avanos betonlaşması

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Konuyla ilgili Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Nevşehir Bölgesindeki kültürel mirasa saygısızlık içerisinde yapılan inşaatların sayısının giderek arttığını, yörenin özgünlüğünü hiçe sayarak yapılaşmanın önünü açanlara yönelik mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 


Taş Köprünün yanında yükselen inşaatla ilgili Candan "Kızılırmak nehrinin üzerindeki 1898 yılında yapılmış olan tarihi taş köprünün bitişiğinde inşaat yapılması tarih ve kültür bilmezliktir. 


Kızılırmak nehrinin iki yakasında kurulmuş olan Avanos hem turizm merkezi olma hem de birçok kültürel mirası barındırma anlamında çok büyük değere ve öneme sahiptir. Bu nedenle Avanos'taki imar uygulamaları ve yapılaşma kararlarının Avanos'un dokusunu bozmayacak, kentsel silueti etkilemeyecek nitelikte, koruma mevzuatı çerçevesinde ele alınması gerektiği tartışmasızdır" dedi. 

Candan, ruhsatın koruma kurulundan izin alınmadan kıyı yasasını dikkate almadan işbilmez bir şekilde verildiğini...