30 / 04 / 2024

avanos saç müzesi

avanos saç müzesi

Skyscanner tarafından dünyadan ilginç müze örneklerinin derlenerek hazırlandı

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

İznik müzesi yıl içinde açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restorasyonu henüz bitmemiş olan İznik Müzesi'ndeki çalışmalara ilişkin, "Acil bir ek kaynak yaratıp, çok kısa sürede ihalesini yapıp bu yıl içinde mutlaka açacağız." dedi.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda törenle, ziyarete açıldı.

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart'ta açılıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açılacak.

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açılıyor!

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nde incelemeler yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müzenin kısa süre sonra ziyarete açılacağını söyledi.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, açılış için gün sayıyor. 

Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, Gençlik Parkı'nda kurulacak!

Ankara’da kurulması planlanan Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, alanında bir ilk olacak. Müzenin fikir babası Yanova, “Tarihi sanatla sevdirmek, insanların etkin biçimde sanata katılmalarını sağlamak istiyoruz” dedi

Tarihi konak Bursa'nın yeni müzesi olacak!

Recep Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Bursa’nın kültürel anlamda önemli bir zenginliği olan güzel bir merkezi daha kente kazandırıyoruz” dedi.

avanos saç müzesi Haberi

avanos saç müzesi

Uçak bileti arama motoru Skyscanner tarafından dünyadan ilginç müze örneklerinin derlenerek hazırlandığı çalışmada, insan vücudu, saç, tuvalet, erotizm gibi farklı temalardaki müzeleri bulmak mümkün.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, içi dev bir insan vücudu şeklinde olan Hollanda'daki Corpus İnsan Vücudu Müzesi'nde, insan vücudunun her ayrıntısını dev boyutlarda göstermek mümkün oluyor. 2008 yılında kurulan ve Hollanda'nın Oegstgeest şehrinde bulunan müzenin dünyada bir benzeri daha yok.


Yine Hollanda'da bulunan Seks Müzesi insanın cinsel yolculuğunu gösteren ilginç bir müze olma özelliği taşıyor.

İlginç temalı bir diğer müze de Türkiye'de bulunuyor. Dünyanın en garip müzelerinden biri olarak kabul edilen Nevşehir'in Avanos ilçesindeki müzede, bölgeyi ziyaret eden 16 bin kadın turistten toplanan saç örnekleri

sergileniyor.


Çanak atölyesinde çamur ustası Galip Körükçü'nün 1979 yılında tanıştığı Fransız bir kadından hatıra olarak...