07 / 05 / 2024

avcılar yeşil alan

avcılar yeşil alan

Başkan Mustafa Değirmenci döneminde yeşil alan ve ilkokul alanı olarak belediye lehine terk edilen 2 parsel ticarethaneye dönüştürüldü. Yeşil alan olarak belirlenen 5078 parsel üzerinde oto yıkama ve otopark açılırken su çıkarmak için 250 metre de sondaj vuruldu.

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Avcılar ilçesi, 1/5000 ölçekli Yeşilkent Mahallesi, Kısmi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.12.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi imar planına kavuşuyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planını hayata geçiriyor.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Avcılar Yeşilkent'te 2 okul inşaatı tamamlandı!

Avcılar Yeşilkent'te yatırım çalışmaları hız kesmiyor. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, "Neredeyse her cadde de çalışma yapıyoruz. Tamamlanan iki okulumuz 24+24 olmak üzere toplam 48 derslik açılmaya hazır" dedi.

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

avcılar yeşil alan Haberi

avcılar yeşil alan

Avcılar Cihangir Mahallesi Reşit Paşa Caddesi'nde Adanır ailesine ait yaklaşık 15 dönüm arazi 2008 yılında 3 parsele bölündü. 5 binlik planlara uygun olarak yapılan binlik planlarda arazinin 5 bin metrekaresine imar verilirken diğer iki parsel yeşil alan ve ilkokul alanı olarak kullanılmak

üzere belediyeye terk edildi. İddiaya göre dönemin Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci mülk sahibini ruhsat vermemekle tehdit ederek 4053 metrekarelik okul alanının Milli Eğitim yerine belediye devredilmesini sağladı.


Yeşil alanda iki tesis

Planlara göre yeşil alan olarak belirlenen yaklaşık 5 bin metrekarelik yeşil alana ise yine Mustafa Değirmenci döneminde 2 katlı bir kafeterya yapıldı. Mustafa Değirmenci'nin hale† Handan Toprak döneminde ise aynı yeşil alan üzerine otopark ve oto yıkama tesisi kuruldu, bu iki tesisle yetinilmeyerek yeşil alanın ortasında sondaj çalışması başlatıldı....