11 / 05 / 2024

avcılarda 24 yıllık bina mühürlendi

avcılarda 24 yıllık bina mühürlendi

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Define avcıları 670 yıllık camiyi kullanılamaz hale getirdi! 

Kocaeli'de define avcılarının tahribatı sonucu, 670 yıllık cami kullanılamaz hale geldi.

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının yıllık getirisi yüzde 24,50!

TF Varlık Kiralama tarafından yurt içinde ihracı gerçekleştirilecek kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 24,50 dönemsel getiri oranı yüzde 6,3767 olarak belirlendi...

Avcılar'ın 100 yıllık imar planı hazır!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar'ın 100 yıllık imar planını yaptıklarını söyledi.

Manisa Akhisar'da 24 yıllığına kiralık 13 dükkan ve sinema!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 12 kargir, 1 kerpiç dükkanı olan yazlık sinemayı 24 yıllığına yapım karşılığı kiraya veriyor. 24 yıllık kira bedeli 5 milyon 26 bin TL olarak belirlendi.

İsrail'deki kazı çalışmalarında 700 yıllık mozaikler bulundu!

İsrail'in Lod kentinde turizm merkezi inşası sırasında yapılan kazılarda, Roma dönemine ait bin 700 yıllık mozaik işlemeli zemin bulundu.

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var!

Türkiye’de alt gelir grubunun yıllık 72 bin konut ihtiyacı var. Ancak bu kesime üretim sıfır. Sektörde ağırlıklı olarak lüks konut arz ediliyor. Bu da yıllık 24 bin arz fazlasına neden oluyor...

Sagalassos Antik Kenti’nde 2000 yıllık mutfak bulundu!

Burdur’un Ağlasun İlçesi’ ndeki Sagalassos Antik Kenti’ nde devam eden kazılarda, yukarı agora yakınlarında ’Geç Roma Dönemi’ne ait 2 bin yıllık bir mutfak ortaya çıkarıldı...

Laodikya'daki kazılarda 1.500 yıllık kumaş parçası bulundu!

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek Antik kentte yapılan kazı çalışmalarında bin 500 yıllık olduğunu tahmin ettikleri kumaş parçası bulduklarını bildirdi.

Akdeniz limanlarında yıllık ortalama 900 bin yolcu hedefleniyor!

2013 Kruvaziyer Sektör Raporu yayınlanmak için gün sayıyor. Raporda Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkarıldı, genel strateji belirlendi. Sektörün hedefi, önemli bölgelerde liman başına Akdeniz ortalaması olan yıllık 900 bin yolcuyu yakalamak.

avcılarda 24 yıllık bina mühürlendi Haberi

avcılarda 24 yıllık bina mühürlendi

İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan 5.8’lik deprem sonrası 20 yılda deprem için hiçbir adım atılmadığı meydana çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sarsıntıdan sonra hasar ihbarı yapılan binalar üzerinde yaptıkları analizlerde en az 189 binanın oturulamayacak durumda olduğuna ulaştı. Bu zaman zarfında üst üste açıklamalar yapan deprem uzmanları da, sorunun 15 milyonluk kentteki yapı stoğunda olduğunu ifade etti. Öte yandan kentteki 2 milyon konutun da depreme hazır olmadığı ortaya çıkarıldı. Avcılar’da 1995’de yaptırılan, zemin ve bodrumunda 3 işyeri bulunan, 4 katlı 8 daireli bir bina için tahliye kararı verildi. Bina içerisindeki vatandaşlar tarafından Avcılar Belediyesi’ne inceleme talebinde bulunuldu.

Karar Gazetesi’nden Kenan Butakın’ın haberine göre,  belediye ekipleri 24 yıllık binanın bodrum katındaki bütün kolon ve kirişlerdeki betonun adeta kumlaştığını, demirlerin aşırı...