28 / 04 / 2024

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…



İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan 5.8’lik deprem sonrası 20 yılda deprem için hiçbir adım atılmadığı meydana çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sarsıntıdan sonra hasar ihbarı yapılan binalar üzerinde yaptıkları analizlerde en az 189 binanın oturulamayacak durumda olduğuna ulaştı. Bu zaman zarfında üst üste açıklamalar yapan deprem uzmanları da, sorunun 15 milyonluk kentteki yapı stoğunda olduğunu ifade etti. Öte yandan kentteki 2 milyon konutun da depreme hazır olmadığı ortaya çıkarıldı. Avcılar’da 1995’de yaptırılan, zemin ve bodrumunda 3 işyeri bulunan, 4 katlı 8 daireli bir bina için tahliye kararı verildi. Bina içerisindeki vatandaşlar tarafından Avcılar Belediyesi’ne inceleme talebinde bulunuldu.

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Karar Gazetesi’nden Kenan Butakın’ın haberine göre,  belediye ekipleri 24 yıllık binanın bodrum katındaki bütün kolon ve kirişlerdeki betonun adeta kumlaştığını, demirlerin aşırı derecede korozyona uğradığını, kolon ve kirişlerinde büyük çatlaklar olduğunu söyledi. Yüksek nem sebebiyle duvarlarındaki betonun vasfını yitirdiği, dış cephesinde de betonların döküldüğü, demirlerin ortaya çıktığı görülünce, binanın büyük risk taşıdığı ortaya çıktı.

Binanın boşaltılmasından sonra ‘Performans testi’ gerçekleştirileceği bildirildi. Binada oturanlara bir günlük süre verilirken, çıkacak rapora göre güçlendirme veya yıkım kararı verilecek. Mühürlenen yapı için verilen tahliye kararına karşı çıkan bina sakinlerinden Serkan Altmışkara “Gidecek yerimiz yok. En azından 1 hafta, 10 gün, 1 ay süre verseler belki çözüm üretebilirdik” dedi.

Avcılar'da müftülüğe ait lojman mühürlendi!


Geri Dön