06 / 05 / 2024

AVM 2017de zarara mı uğrayacak

AVM 2017de zarara mı uğrayacak

Perakende sektörü, yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi yüzünden karıştı. Bu durumun AVM'ler için 2017'de 100 milyon dolarlık zarara neden olacağı ifade ediliyor.

Elazığ’daki AVM projesinin akıbeti ne oldu?

Elazığ’da, kat yüksekliğinin fazla olması sebebiyle durdurulan AVM projesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP Elazığ İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu, projenin  İl Özel İdaresinin maddi zarara uğradığını dile getirdi. 

AVM yatırımcısı, yeni projelerde fizibilite tutturamıyor!

Zirve yapan kurlardan sonra kiralarda TL’ye geçişle birlikte yüzde 23’lük zarara uğrayan AVM yatırımcısı, yeni projelerde fizibilite tutturamıyor.

AVM'ler 2017'de 100 milyon dolar zarara uğrayacak!

Perakende sektörü, yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi yüzünden karıştı. Bu durumun AVM'ler için 2017'de 100 milyon dolarlık zarara neden olacağı ifade ediliyor.

Phuket'te bir AVM'de çıkan yangın 16 milyon dolarlık zarara neden oldu!

Tayland'ın dünyaca ünlü turizm adası Phuket'teki bir alışveriş merkezinde çarşamba akşamı çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Dehşet verici yangının en az 16 milyon dolarlık zarara neden olduğu bildirildi..

AVM'lere yabancı ilgisi yeniden arttı

avm mfi partners Başkanı Aydın Yurdum, 'Krizde kaçan yabancı yatırımcı küçük avm'leri almak için yeniden geldi' dedi

Atapark Varlıbaş AVM görücüye çıktı!

VARYAP, Trabzon´a yeni bir yaşam merkezi kazandıracak olan Atapark Varlıbaş AVM projesini düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı

Levi's, Forum İstanbul ve Ankara Gordion AVM'de mağaza açtı

Levi's, Forum İstanbul ve Ankara Gordion AVM'de açılan iki büyük ve yeni konseptli mağaza ile Türkiye'deki satış noktalarının sayısını artırmaya devam ediyor

Tantitoni, Ankara'daki Cepa AVM'de açılacak!

Son yıllarda zücaciye sektöründe  markalaşmaya çalışan Türk firmaları AVM'lerde açılmaya başlandı

Pendorya AVM 17 Aralıkta Pendik'te açılıyor

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk yatırımı olan Pendorya AVM, ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor

AVM ciroları Ekim'de yüzde 12 azaldı!

Fatoş Karahasan bugünkü köşesinde AVM cirolarındaki son duruma yer veriyor

AVM ciroları geçen yıla oranla yüzde 12,6 arttı!

AVM Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı

AVM ciroları son iki yılın zirvesinde!

Fatoş Karahasan köşesinde bugün AVM cirolarından söz etti

AVM'lerde 10 binden fazla yeni mağaza açılacak!

Ekrem Akyiğit, yeni AVM'lerde önümüzdeki dönemde 10 binden fazla mağaza açılacağını söyledi

AVM 2017de zarara mı uğrayacak Haberi

AVM 2017de zarara mı uğrayacak

Yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi, perakende sektörünü karıştırdı. Büyük metrekareli mağazaların genel giderleri çok artınca, markaları kaybetmek istemeyen AVM'ler maliyeti üstlenmek zorunda kaldı. Bu durumun 2017'de 100 milyon dolarlık zarara neden olacağı ifade ediliyor. Küçük metrekareli perakendeciler ise genel giderlerin kiraya dahil edilmesini istiyor. 


METREKARE SİSTEMİ 

Perakende sektöründe kaosa neden olan genel gider konusu,  2015 yılında yine gündeme gelmişti. Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) çatısı altında bir araya gelen sektör temsilcileri genel giderlerin katsayı modeliyle belirlenmesi konusunda uzlaşmış ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bir rapor sunmuştu. Katsayı sistemine göre kategori, metrekare büyüklüğü, açık alan gibi pek çok kriter baz alınarak bir katsayısı belirleniyor. 

Ancak son çıkan yönetmelikle katsayı sisteminin aksine metrekare bazında paylaşım sistemi getirildi. Bu sistem özellikle...