18 / 05 / 2024

avm bebek odaları

avm bebek odaları

Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu. Artık alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak.

Konya'daki ilk 5M Migros mağazası M1Konya AVM'de açıldı!

Son bir senede E-Bebek, Hummel, Siemens Ev Aletleri, Penti Young ve Starbucks gibi birçok global ve yerel markayı Konyalılarla buluşturan M1Konya AVM, şimdi de Konya'daki ilk 5M Migros mağazasını açtı.

İstinyepark'ta AVM ve otel inşaatı çıkmazı!

İzmir'de mahkeme kararına rağmen AVM ve otel inşaatı hızla yükseliyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

E-bebek yeni mağazasını Kahramanmaraş Piazza’da açıyor!

Anne ve bebek ürünleri sektörünün öncü firması ebebek, Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazaları ile anne ve babalara ulaşmaya devam ediyor. ebebek, yeni mağazasını Kahramanmaraş Piazza AVM’de açmaya hazırlanıyor.

AVM alanlarına yeni şartlar getirildi!

AVM'lerde kullanımı ücretsiz sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi yeni alanlar oluşturulacak. Ayrıca AVM'lere acil tıbbi durum butonu konulacak.

AVM'lerin mimarisinde hangi alanlar zorunlu bırakılacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''AVM'lerin mimarisinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş merkezine bebek odaları tahsis etmelerini istedik." dedi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Abdullah Sevimçok'tan Konuksever AVM kararına teşekkür!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Konuksever mahallesine planlanan AVM’ye red oyu veren Büyükşehir Meclis üyelerine teşekkür etti.

Çilek Trump Towers AVM’de açıldı!

Türkiye’nin en sevilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, yurt içi mağazalarına bir yenisini daha ekledi. Çilek, İstanbul’un gözde semti Mecidiyeköy’de bulunan Trump Towers AVM’deki yerini aldı.

Milyonların aklı AVM Yasası'nda!

SON dönemde esnafın zor günler geçirdiğini belirten oda başkanları umut olarak komisyonda kabul edilen AVM yasasını görüyor. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, son bir yılda kapanan iş yeri sayısının fazlalığına dik

Esnafın beklentisi AVM yasası!

MANİSA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter. 2014 yılında Manisa'da, 3 bin 500 esnafın kepenk kapattığını söyledi. Geriter. "Esnaf olarak tek beklentimiz AVM Yasasının meclisten geçmesi" dedi.

Vadistanbul projesi Bebek ve Nişantaşı konseptini bir araya getirdi!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi.

Vadistanbul'un AVM bölümü Nişantaşı ve Bebek konsepti taşıyor!

Üç etaptan oluşan karma proje Vadistanbul'un ilk etabı 17 ayda tamamlanarak yaşam başladı. 1151 dairenin satıldığı projenin AVM bölümünde Nişantaşı ve Bebek konsepti bir araya getirildi.

avm bebek odaları Haberi

avm bebek odaları

AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu.


Tasarıya göre AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası gibi alanların oluşturulması zorunlu olacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, büyük mağazalar ve AVM'lerdeki sosyal ünite, çocuk bakım ve ibadet yerleri gibi birimlere ilişkin kriterlerin yönetmelikle düzenleneceğini kaydetti.


AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Alışveriş merkezleri, küçük esnaf ve sanatkar işletmelerine yüzde 5 oranında yer vermek zorunda olacak.


Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslek gruplarına normalin dörtte biri tutarında kira bedeliyle yer sağlanacak.


Bakan Yazıcı, "Hızlı tüketim mallarının satışının...