06 / 05 / 2024

AVM Büyükşehir belediyelerinden mi ruhsat alacak

AVM Büyükşehir belediyelerinden mi ruhsat alacak

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi AVM'leri kapatıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle AVM'leri geçici olarak kapatıyor...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor. Meclis üyeleri bir önceki oturuma ait komisyon raporlarını ve ilçe belediyelerinden Büyükşehir Meclisi’ne gelen kararları oylayacağı toplantıda, 79 gündem maddesini karara bağlanacak.

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 14 Kasım Pazartesi günü toplanacak. Meclis üyeleri aralarında uygulama ve revizyon imar planları, imar tadilatları ve ilçe belediyelerinden oturuma gelecek 65 maddeyi karara bağlayacak. Toplantı saat 14.00’da başlayacak.

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi arsa speküslasyonuna imkan mı tanıyor?

Avukat Mustafa Kemal Turan, Üçkuyular Pazaryerine inşası planlanan AVM’ye ilişkin olarak İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’ni “arsa spekülasyonuna imkan tanımakla” suçladı.

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasını onaylamıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM rededildi. Türel, “Dünde karar yeter sayısı olmadığı için bununla ilgili bir karar oluşmamıştı." dedi.

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasına karşı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM reddedildi.

Anayasa Mahkemesi: AVM'lere büyükşehir yetkisi Anayasa'ya aykırı değil!

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi AVM'ye hayır, üniversiteye evet dedi!

Antalya Akdeniz Manşet Gazetesi haberine göre; Büyükşehir meclisinde oy çokluğu ile AVM'ye hayır, üniversiteye evet, oybirliği ile Altınova imar planına evet kararı çıktı. Meclis sırasında, işten çıkarılan taşeron işçiler başkan Akaydın'ı protesto etti.

Büyükşehir belediyesinin görevleri nelerdir?

İlçe belediyelerinden farklı olarak Büyükşehir belediyesinin görevleri nelerdir, merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

AVM Büyükşehir belediyelerinden mi ruhsat alacak Haberi

AVM Büyükşehir belediyelerinden mi ruhsat alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Mahkeme kararında, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök ile 120 milletvekili tarafından 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunla ilgili başvuruda bulunulduğu anımsatıldı. Başvuruda, söz konusu kanunun 5. maddesinin yedinci fıkrasında geçen, "Büyükşehirlerde, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyeleri yetkilidir" cümlesi ile 13. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "vali" ibaresinin ve ikinci fıkrasının, Anayasanın 2. maddesine ve 127. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına aykırı olduğu iddiasıyla iptallerinin ve yürürlüklerinin durdurulmasının talep edildiği kaydedildi. Anayasa Mahkemesi kararında, itiraza konu kanun maddelerinin, Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine hükmedildiği belirtildi. Kararda, ayrıca söz konusu kanun maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması...