05 / 05 / 2024

AVM ÇED muafiyeti

AVM ÇED muafiyeti

Çevre Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği ile 500’ün altındaki konut, 50 bin metrekarenin altındaki AVM’lere ÇED muafiyeti getirildi. Hastaneler ise tamamen ÇED kapsamından çıkarıldı. Tartışmalar ilk günden başladı.

Başakşehir'de yeni AVM ve otel projesi için start verildi!

İsra Group İnşaat'ın imzasıyla hayata geçirilecek olan V Mall projesi için ÇED süreci başladı. Başakşehir'e yeni AVM ve otel geliyor....

Samsun Atakum'daki AVM’ye jet çed!

Samsun Atakum Mimarsinan Mahallesi'ndeki AVM ile ilgili 25 Aralık'ta başlayan 31 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci 2 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.

Toplu konut projeleri ve AVM’lerde sınır değerler düşürüldü!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğini değiştirdi. Düzenlenen yönetmelikte konut projelerinde ve AVM'lerdeki ÇED sınırı düşürüldü.

İzmir İstinye Park AVM'de ÇED süreci uzayacak!

Kamuoyunda sayısız tartışmaya yol açan ve yargıya taşınan AVM proje için yeniden başlayan ÇED sürecinde bu sefer son kararı İzmir halkı verecek.

İş GYO, Ege Perla AVM kapasite artış ÇED toplantısı 22 Kasım'da!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından; İzmir Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'nde Ege Perla AVM kapasite artış projesinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Antalya Kozzy AVM'nin ÇED raporu Bakanlık'a sunuldu!

Antalya kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz Eylül ayında kapatılarak yıkımına başlanan Real AVM'nin yerine yapılacak yeni AVM'nin ismi belli oldu. KOZZY AVM'nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise bakanlık talebi ile projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.

ÇED yönetmeliğinde hangi madelere durdurma kararı verildi?

Evrensel Gazetesi yazarlarından Özer Akdemir bugünkü yazısında RES'lerden, AVM'lere, toplu konut alanlarından güneş enerji santrallerine kadar birçok proje için ÇED Gerekli değildir kararı verilemeyeceğinden bahsetti. İşte o yazı..

3. Köprü'ye ÇED muafiyeti tanınmasına ilişkin karar verildi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (DİDDK), İstanbul boğazına yapılan 3. Köprü'ye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) muafiyeti tanınmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.

DİDDK'ten 3. köprü kararı!

DİDDK, Anayasa Mahkemesi'nin kararının göz önünde bulundurularak yeniden görülmesini istedi. DİDDK, 'büyük ölçekli ve çevre için riskli projelere ÇED muafiyeti' getiren yasa değişikliğinin iptaline yönelik verdiği kararın göz önüne alınmasını istedi.

Serbest bölgelerdeki ÇED'e tetkik muafiyeti!

MECLİS’e sunulan ve yasama dönemi bittiği için “kadük” olan tasarıyla serbest bölgelerdeki faaliyetler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) mevzuatı kapsamında yürütülen yer tetkiki kararlarından muaf tutulacak.

İdris Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf tutulmayacak!

Büyük ölçekli projelerin çevreye olan etkisini değerlendiren Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu yatırımların önünde engel olarak görülüyordu. Bu nedenle alışveriş merkezleri (AVM), ÇED'den muaf tutulmuştu.

AVM'ler ÇED'den muaf olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı?

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı? Bakan İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

AVM ÇED muafiyeti Haberi

AVM ÇED muafiyeti


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle ÇED kapsamındaki projeleri yeniden belirledi. Buna göre madencilik sektöründeki ÇED muafiyeti kaldırıldı; hastane yatırımları ÇED kapsamından çıkarıldı. 500’ün altındaki konut projelerine ÇED muafiyeti tanındı. HES’lerde 10 megavatın altındaki projeler ÇED’e dahil edildi. 50 bin metrekareden küçük olan alışveriş merkezlerinde (AVM) ÇED aranmayacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB’ye uyum kapsamında ÇED Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Yatırım türü listeleri yeniden düzenlendi. Çevre Bakanlığı’nın, ‘yüksek kirletici risk’ gördüğü yatırımlara doğrudan merkezden ÇED raporu düzenlenecek. ‘Düşük kirletici’ yatırımlara valilikler üzerinden ÇED raporu verilecek.



‘BETONLAŞMAYA NEDEN OLUR’

Bakanlığın yeni yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanırken Mimarlar Odası Ankara Şubesi yazılı bir açıklama yaparak oldukça sert eleştirilerde bulundu. Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın imzası ile yapılan açıklamada, “AVM’ler, toplu konut...