05 / 05 / 2024

AVM ÇED

AVM ÇED

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

AVM'lere ÇED muafiyeti getirildi!

Çevre Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği ile 500’ün altındaki konut, 50 bin metrekarenin altındaki AVM’lere ÇED muafiyeti getirildi. Hastaneler ise tamamen ÇED kapsamından çıkarıldı. Tartışmalar ilk günden başladı.

Başakşehir'de yeni AVM ve otel projesi için start verildi!

İsra Group İnşaat'ın imzasıyla hayata geçirilecek olan V Mall projesi için ÇED süreci başladı. Başakşehir'e yeni AVM ve otel geliyor....

Samsun Atakum'daki AVM’ye jet çed!

Samsun Atakum Mimarsinan Mahallesi'ndeki AVM ile ilgili 25 Aralık'ta başlayan 31 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci 2 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.

Toplu konut projeleri ve AVM’lerde sınır değerler düşürüldü!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğini değiştirdi. Düzenlenen yönetmelikte konut projelerinde ve AVM'lerdeki ÇED sınırı düşürüldü.

İzmir İstinye Park AVM'de ÇED süreci uzayacak!

Kamuoyunda sayısız tartışmaya yol açan ve yargıya taşınan AVM proje için yeniden başlayan ÇED sürecinde bu sefer son kararı İzmir halkı verecek.

İş GYO, Ege Perla AVM kapasite artış ÇED toplantısı 22 Kasım'da!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından; İzmir Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'nde Ege Perla AVM kapasite artış projesinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Antalya Kozzy AVM'nin ÇED raporu Bakanlık'a sunuldu!

Antalya kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz Eylül ayında kapatılarak yıkımına başlanan Real AVM'nin yerine yapılacak yeni AVM'nin ismi belli oldu. KOZZY AVM'nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise bakanlık talebi ile projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.

ÇED yönetmeliğinde hangi madelere durdurma kararı verildi?

Evrensel Gazetesi yazarlarından Özer Akdemir bugünkü yazısında RES'lerden, AVM'lere, toplu konut alanlarından güneş enerji santrallerine kadar birçok proje için ÇED Gerekli değildir kararı verilemeyeceğinden bahsetti. İşte o yazı..

İdris Güllüce: AVM'ler ÇED'den muaf tutulmayacak!

Büyük ölçekli projelerin çevreye olan etkisini değerlendiren Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu yatırımların önünde engel olarak görülüyordu. Bu nedenle alışveriş merkezleri (AVM), ÇED'den muaf tutulmuştu.

AVM'ler ÇED'den muaf olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu..

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı?

AVM'ler ÇED'den muaf olmayacaklar mı? Bakan İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi.

AVM'ler ÇED'den muaf değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Alışveriş merkezleri (AVM) ve hidroelektrik santrallerin (HES) Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını" bildirdi. İşte açıklama...

Rönesans Küçükyalı AVM ve Otel için ÇED Olumlu raporu!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından, Maltepe Aydınevler Mahallesi'nde yapılacak olan Küçükyalı AVM ve Otel projesi 24 Ekim 2014 tarihinde 10 gün süreyle halkın görüşüne açılmıştı. Projede bakanlıktan Çed Olumlu raporu verildi.

İzmir İstinye Park AVM'nin ÇED süreci başladı!

Doğuş Holding'in Üçkuyular'da kuracağı AVM için ÇED süreci başladı. İzmir Valiliği'nin onay verdiği proje ile Üçkuyular'a 301 bin metrekare büyüklüğünde AVM ile 211 odalı otel yapılacak.

AVM ÇED Haberi

AVM ÇED

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçen kasım ayında ÇED Yönetmeliği'ni değiştirmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte alışveriş merkezleri, golf tesisleri, toplu konut projeleri, 100 km ve altı demiryolu projeleri, beyaz eşya boyama tesisleri, tuz çıkartılması, orman alanlarının dönüştürülmesi projeleri ÇED kapsamından çıkarılmıştı.


Bakan Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ÇED Yönetmeliği’nin AB ile uyumlu hale getirildiğini, yeni yönetmeliğin AB ÇED direktifinden daha sıkı olduğunu kaydeden Güllüce, "AVM ve HES’lerin ÇED’den muaf olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor" ifadesini kullandı.

Geçen yıl yatırım bedeli toplamda 154 milyar lira olan 469 faaliyete ÇED olumlu, proje bedeli 25 milyar lira olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini bildiren Bakan Güllüce, bunun ÇED komisyonu tarafından...