18 / 05 / 2024

avm ciroları yükseldi

avm ciroları yükseldi

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin nisan ayı sonuçları açıklandı. 2014 Nisan ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 19.6 yükselerek 165 puana ulaştı.

Kiralanabilir AVM alanı 150,82 metrekareye yükseldi!

AYD ve Akademetre Araştırma verilerine göre, 2018 ikinci çeyrekte Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı, yeni açılan 4 AVM ile 11,89 milyon metrekareye ulaştı. Kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ise 150,82 metrekareye yükseldi.

AVM ciroları Ağustos'ta yüzde 15.4 arttı!

Özellikle Orta Doğu'dan gelen turistlerin yaptığı harcamalar, dövizdeki artış sebebiyle umutsuz olan AVM'lerin yüzünü güldürdü.

İngiltere’de konut kredileri Ağustos'ta 3,4 milyar sterline yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) açıkladığı verilere göre konut kredileri ağustos ayında 3,4 milyar sterline yükseldi. Temmuz ayında konut kredileri 2,8 milyar sterlin artış göstermişti.

ABD'de konut satışları yükseldi!

ABD Ticaret Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları ağustosta, önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artışla 552 bine yükseldi.

Ağustos'ta konut fiyatları en çok Adana'da yükseldi!

Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos ayı raporu yayınlandı. Buna göre, Ağustos ayında, metrekare başına konut satış fiyatı ve kiraların en çok yükseldiği il Adana oldu.

Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi!

E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması sebebiyle Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi. Üçüncü havalimanı ve 3. Köprü Yolu’na yakın olması da bu değer artışını tetikleyen bir unsur olarak gelişti.

Arnavutköy Kayabaşı ve Hadımköy'de ev fiyatları yükseldi mi?

E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması sebebiyle Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi.

Samsun Çiftlik Cadde AVM'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, ‘Çiftlik Cadde AVM’ projesinin yüzde 60’ının bittiğini belirtti. İlk kazmanın 1 Nisan 2014 tarihinde vurulduğu ‘Çiftlik Cadde AVM’ projesinde sana yaklaşıldı.

Torunlar AVM'lerin satış geliri yüzde 9 yükseldi!

Torunlar GYO bünyesindeki AVM'leri yılın ilk yarısında 26.1 milyon kişi ziyaret etti. AVM'lerin geçen yılın aynı dönemine göre perakende cirosu yüzde 9.1 arttı.

Torun AVM'lerine yılın ilk yarısında 26.1 milyon ziyaret!

TORUNLAR GYO bünyesindeki AVM'leri yılın ilk yarısında 26.1 milyon kişi ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre perakende cirosu yüzde 9.1 artarak, 929 milyon TL ciroya ulaştı.

Çekmeköy'de arsaların metrekaresi 500 liraya yükseldi!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, metro ve 3'üncü Köprü'nün bölgedeki metrekare fiyatlarını artırdığını belirterek, "2009'da metrekaresi 150 lira olan arsalar bugün bin 500 liraya yükseldi" dedi

Türkiye mobilya ihracatı yapan ülkeler arasında 12. sıraya yükseldi!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2015 yılının ilk yarı ihracat rakamlarına göre dünyada mobilya ihracatı yapan ülkeler sıralamasında Türkiye, 15. sıradan 12. sıraya yükseldi.

Türk müteahhit şirketlerinde proje bedeli yükseldi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışındaki projelerinin bedeli, bu yıl ilk kez 100 milyon doları aşarak 109 milyon dolara yükseldi.

avm ciroları yükseldi Haberi

avm ciroları yükseldi

Her ay düzenli olarak yayınlanan AVM Endeksi'nin nisan ayı sonuçlarına göre ciro endeksi 2015 Nisan döneminde 2014 Nisan ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 19.6 yükselerek 165 puana ulaştı. 


AVM'lerdeki kiralanabilir alan başına düşen cirolar Nisan 2015'te bir önceki yılı aynı ayına göre 27 puan yükseldi ve verimlilik metrekare başına 630 TL'ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul'da 740 TL, Anadolu'da ise 556 TL olarak gerçekleşti. 


Diğer alanlar... 

2015 Nisan döneminde kategoriler bazında en yüksek artış yüzde 39 artışla AVM'lerdeki 'diğer alanların' cirolarında gerçekleşti. Araştırmada diğer kategorisi; yapı market, mobilya, ev tekstili, hediyelik eşya, oyuncak, sinema, kişisel bakım ve kozmetik, kuyum, hoby, petshop, terzi ve ayakkabı tamir servisleri, döviz bürosu, kuru temizleme, eczane gibi mağazalardan oluşuyor. Endeks genel kategoride yüzde 20, giyim kategori sinde yüzde 16, yiyecek...