18 / 05 / 2024

avm ibadet yerleri

avm ibadet yerleri

Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu. Artık alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak.

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

Atakule AVM'nin tapusu alındı!

Atakule GYO, Atakule AVM için 1 adet 36 katlı betonarme ofis iş yerleri ve arsası tapusu alındığını açıkladı...

İbadet yerleri yapılaşma şartları!

İbadet yerleri yapılaşma şartları ile ilgili hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte ibadet yerleri yapılaşma şartları..

AVM alanlarına yeni şartlar getirildi!

AVM'lerde kullanımı ücretsiz sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi yeni alanlar oluşturulacak. Ayrıca AVM'lere acil tıbbi durum butonu konulacak.

Kayıt dışı işyerleri ve AVM'lere önlem alınmalı!

Adana ESOB Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Adana esnafının en önemli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan işyerleri ile her türlü ürün satışı yaparak küçük esnafa kepenk kapattıran AVM'ler olduğunu bildirdi.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Ümraniye'deki AVM inşaatında patlatılan dinamitler işyerlerine zarar veriyor!

Sızıntı Dergisi'nin künyesinde Işık Yayıncılık adına imtiyaz sahibi olarak görünen, Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Talat Katırcıoğlu Ümraniye'deki AVM inşaatında patlatılan dinamitler, işyerleri ve araçlara zarar veriyor

AVM'lere yeni düzenleme!

28 maddeden oluşan yeni kanun tasarısı ile, alışveriş merkezlerinde (AVM) ortak kullanım alanları oluşturulacak. Acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi alanların oluşturulması zorunlu hale getirilecek...

AVM'lerde devrim gibi değişiklikler!

Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu. Artık alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak.

AVM'lerde köklü değişiklik yapılacak!

AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı oluşturulması zorunlu olacak. AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak

Sahillerde ibadet yerleri inşa edilebilecek!

Yönetmelik değişikliği ile başta camiler olmak üzere ibadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri içinde yer aldı. Buna göre, sahillerde cami, kilise gibi ibadet yerleri olarak tanımlanan dini ibadet yerleri inşa edilebilecek...

Asgari alan büyüklüğü yönetmeliği!

Asgari alan büyüklükleri, Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte ibadet yerleri, eğitim tesisleri alanı, sosyal ve kültürel tesis alanları, sosyal açık ve yeşil alanlar ve teknik altyapı alanları büyüklükleri..

ING ‘Sigorta Cini’ ile AVM’lere girdi!

Sigorta bilincini artırmak amacıyla halkın en fazla uğrak yerleri arasında yer alan AVM’ler artık sektörün yeni satış kanalı. ING Grubu ‘Sigorta Cini’ ile dünyada ilk olan sigortacılıkta mağaza modelini Türkiye’de 70 ile yayacak...

avm ibadet yerleri Haberi

avm ibadet yerleri

AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin, ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Hükümetin uzun süredir hazırlığını yaptığı yeni AVM Yasası Meclis'e sunuldu.


Tasarıya göre AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, çocuk oyun alanı, bebek bakım odası gibi alanların oluşturulması zorunlu olacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, büyük mağazalar ve AVM'lerdeki sosyal ünite, çocuk bakım ve ibadet yerleri gibi birimlere ilişkin kriterlerin yönetmelikle düzenleneceğini kaydetti.


AVM'ler, alkollü içki satan işletmelerin ibadet yerlerine en az 100 metre mesafede olmasını düzenleyen kanundan muaf olacak.


Alışveriş merkezleri, küçük esnaf ve sanatkar işletmelerine yüzde 5 oranında yer vermek zorunda olacak.


Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslek gruplarına normalin dörtte biri tutarında kira bedeliyle yer sağlanacak.


Bakan Yazıcı, "Hızlı tüketim mallarının satışının...