05 / 05 / 2024

AVM istihdamı

AVM istihdamı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü bu yıl, modern ve iyi tasarlanmış yeni alışveriş merkezleri (AVM) ile birlikte sektördeki istihdamı 400 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

AVM pazarı toparlanma sürecine girdi!

Pandemi döneminde düşüşe geçen AVM pazarı yeniden canlanmaya başladı. 100 milyar dolarlık yatırım değeri ve bünyesindeki mağazalarla birlikte 600 bin kişilik bir istihdam sağlayan sektör,  dönüşerek büyümeyi sürdürecek.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Sanal ofislerden sonra şimdi de sanal AVM'ler geliyor!

Piyasayı yeniden canlandırmak için AVM'lerde yeni hazırlık başladı. Yeni kurulacak sistem ile her AVM kendi e-ticaret sitesini açarak bölgesinde bulunan tüketiciye satış yapacak. Bu sayede ilk etapta yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Nata Holding AVM ve konut projelerine yoğunlaştı!

Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yatırımlarımıza konsantre olduk, bilindiği gibi dünya çapında bir virüsle mücadele ediyoruz. Özellikle istihdam açısından geri adım atmamak adına bu kararı aldık, AVM ve konut projelerine yoğunlaştık" dedi.

Balıkesir 10Burda AVM açıldı!

Esas Gayrimenkul tarafından Balıkesir'de inşa edilen 10Burda AVM hizmete açıldı. 100 milyon dolara mal olan AVM, bin 200 kişiye istihdam sağlayacak. 

AVM'ler esnafı bitiriyor!

Türkiye’de serbest meslek sahibi ve kendi hesabına çalışanların toplam istihdam içindeki payı 32,7'ye geriledi. TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor" dedi...

İzmir İstinye Park AVM'de son durum!

2019 yılının Eylül ayında hizmete açılacak olan İzmir İstinye Park AVM projesi 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak.

AVM’lerden 2018’de 125 milyar lira ciro bekleniyor!

AYD Başkanı Hulusi Belgü, AVM’lerin 2017’yi 2 milyarın üzerinde ziyaretçiyle kapattıklarını açıkladı AYD Başkanı Belgü, “2018’de 20 bin ek istihdam sağlayıp 125 milyar lira ciro yapacağız” dedi.

Sur Yapı Marka AVM 3 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Sur Yapı-Ekart Gayrimenkul ortaklığı tarafından hayata geçirilen Marka projesinin AVM bölümü açıldı. Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde inşa edilen karma projede konutlar Ağustos ayında teslim edilecek.

Özdilek Düzce AVM açıldı!

Türkiye genelindeki 14’üncü AVM’sini 12 milyon dolarlık bir yatırımla Düzce’de açan Özdilek Holding, bu yatırımla 225, toplamda ise 8.500 kişiye istihdam sağlıyor.

ÖzdilekPark Bursa Nilüfer AVM açıldı!

Özdilek Holding, 50 milyon dolarlık bir yatırımla 2017’nin ilk AVM’sini Bursa’da açtı. Holdingin ÖzdilekPark konseptine sahip üçüncü AVM yatırımı olan ÖzdilekPark Bursa Nilüfer, toplam 20 bin metrekare kiralanabilir alan, 4 kat ve 55 adet mağazası ile 1000 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Sur Yapı Marka AVM projesinden 3 bin yeni istihdam!

Sur Yapı'nın Bursa Nilüfer'de yapımına devam ettiği Marka Rezidans ve Alışveriş Merkezi 13 Nisan 2017'de açılacak. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas,Bursa Marka AVM ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını da belirtiyor.

Balıkesir 10 Burda AVM'nin temeli atıldı!

Balıkesir’de Esas Holding’in 100 milyon dolara mal edeceği ‘10 Burda AVM’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Proje bittiğinde 2 bin kişi istihdam edilecek

AVM istihdamı Haberi

AVM istihdamı

2015 yılında da sektör performansını artırmaya devam edeceklerini dile getiren Hulusi Belgü, "Hedefimiz, devlete olan katkımızı 20 milyar TL'nin üzerine çıkarmak" diye konuştu. 



Cazibesini koruyacak 

AYD'nin 7'nci Olağan Genel Kurulu'nda 2013-2015 dönemini sonlandıran AYD, 2015 - 2017 döneminde de Başkan Hulusi Belgü ile devam edecek. Belgü burada yaptığı konuşmada, AVM sektörünün 2015'te de performansını artırmaya devam edeceğini belirterek, "Hedefimiz organize perakende sektörünü 110 milyar dolarlık büyüklüğün üzerine taşımak. 



Yabancı yatırımcıların ciddi yatıranlar yaptığı sektör obnaya devam edeceğiz" dedi. 50 milyar dolarlık yatırım Sektörün yüzde 65'inden fazlasını temsil eden AYD'nin Türkiye'de 50 milyar dolarlık yatınım ve 400 bin nitelikli istihdamı temsil ettiğini kaydeden Hulusi Belgü, 'Son 10 yüda Türkiye ekonomisinin dördüncü büyük sektörü haline gelen perakende sektörü ve AVM'ler, ülke ekonomisine yerli ve...