20 / 05 / 2024

avm izin

avm izin

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı' nın hazırladığı perakende kanun taslağı tarafların görüşüne açıldı. Taslağın TBMM'den geçmesi halinde ticaret bölgelerinde hangi ölçekte AVM açılacağı izne tabi olacak..

Forum Trabzon AVM'ye izin çıktı: Avrupakent GYO'dan son dakika açıklaması! 

Avrupakent GYO, Forum Trabzon AVM için iskanın alındığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Kadıköy Söğütlüçeşme’de AVM yapılmak istenmesine tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

21 Aralık'ta hangi AVM'ler saat 24:00'e kadar açık?

Alışveriş merkezleri en uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık tarihini fırsata çevirmeyi planlıyor. Kimi AVM saat 24.00’e kadar açık kalacak, kimi AVM de mağazaların istediği saatte kapanmasına izin verecek

Starcity Outlet'in Gençoğlu'na devredilmesine izin çıktı!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Starcity Outlet Alışveriş Merkezinin hisselerinin tamamının Gençoğlu AVM Yatırımları AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne AVM ve rezidansa izin yok!

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu arazi üzerinde AVM ve Rezidans gibi fonksiyonlarla yoğun bir yapılaşma öngören imar planlarının yürütmesi 18 Aralık'ta durduruldu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisine AVM mi yapılacak?

Çevre Bakanlığı, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin arazisine AVM ve rezidans yapımı için "çok özel" izin verdi. Öğrenciler ayağa kalktı, velileri yargıya taşıdı. Bilirkişi, "Bu rant projesi. İhtiyaç yok" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsüne AVM yapılmayacak!

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü içinde 2 AVM inşasına izin veren imar planı değişti. SDÜ imar planı değişikliği plan notlarında, AVM türü ticari alanların kaldırıldığı sadece öğrencilere yönelik kullanımların bırakıldığı görülüyor.

SDÜ'de yapılacak AVM için imar planı değişikliği!

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü içinde 2 AVM inşasına izin veren imar planı değişti. Prof. Dr.Hasan İbicioğlu imar planı değişikliği hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Canikli, AVM'lerin yeni adresi olarak Esenler'i gösterdi!

AVM’lerle yeni kriterler arasında ‘tüketim talebinin’ yer alacağını açıklayan Bakan Canikli, “Zengin az harcar. O nedenle Nişantaşı’nda değil de daha çok Esenler’de AVM’ye izin verilecek” dedi

AVM'lere izin verilirken gelir durumu esas alınacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yeni alışveriş merkezlerine izin verilirken trafik yoğunluğundan bölgenin gelir seviyesine kadar pek çok kriteri göz önünde bulunduracaklarını açıkladı..

Nurettin Canikli: Esenler’de daha çok AVM’ye izin verilecek!

AVM’lerle ilgili yeni kriterler arasında ‘tüketim talebinin’ de yer alacağını açıklayan Gümrük Bakanı Canikli, “Zengin daha az harcar. O nedenle Nişantaşı’nda değil de daha çok Esenler’de AVM’ye izin verilecek” dedi.

Evini satmayınca AVM evin etrafına yapıldı!

Edith Macefield isimli yaşlı bir kadın, 60 yıldır yaşadığı evin çevresinde AVM yapılmasına izin vermedi. 1 milyon doları reddeden Macefield, ülkesinde kahraman oldu. Onun hikayesi, Up filmine konu olduğu söyleniyor.

3. köprü güzergahındaki ormana otel ve AVM mi yapılacak?

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

avm izin Haberi

avm izin


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı perakende kanun taslağı tarafların görüşüne açıldı. Taslağın TBMM'den geçmesi halinde ticaret bölgelerinde hangi ölçekte AVM açılacağı izne tabi olacak. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Dogan'a göre tasarı aksaklıkları giderecek ve katkı sağlayacak.



Perakende sektörüne yasal düzenleme getiren 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı' dün itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları ile sektörün görüşüne açıldı. Tasarıda AVM'lerin yer tercihi, kullanılan kavramlar, üretici ve tedarikçilere yapılacak ödemeler ve tüketicilere yönelik kampanyalar hakkında değişiklik yer alıyor. Tasarı hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, standardı bulunmayan karmaşık işlemler, ödeme süreleri ve markalaşmada haksız ticari uygulamaların başlıca sorunlar olduğunu ifade etti. Bakan Yazıcı, bu sürecin perakende sektöründeki esnaf ve sanatkâr işletmeleri ile küçük ölçekli ticari işletmeler için pazar kaybı...