27 / 04 / 2024

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Kadıköy Söğütlüçeşme’de AVM yapılmak istenmesine tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 



Kadıköy Söğütlüçeşme’de yapılmak istenen Alışveriş Merkezi projesini protesto etmek için yüzlerce kişi İETT Söğütlüçeşme İstasyonu önünde toplandı. CHP Kadıköy İlçe Örgütü'nün çağrı yaptığı basın açıklamasına Kadıköy halkı “AVM değil yeşil alan” talebiyle katıldı. Açıklamaya EMEP, HDP, Haydarpaşa Dayanışması, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katılım gösterdi. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kadıköy’de yaşayanların, belediye ve meslek örgütlerinin fikri alınmadan yapılan projenin keyfi bir uygulama olduğunu belirten CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, “Projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İstanbul’a ihanet ettik’ itirafına yeni bir fasıl olduğunu” belirtti. Narin, 65 bin metrekarelik projenin Kadıköy’ün önemli yapılarını içine alan; uzun yıllardır inşası süren Kurbağalıdere havzasında bulunduğunu, dolayısıyla yapılaşmaya riskli olduğunu dile getirirken, bu projenin bu bölgeye ciddi bir yük, trafik ve yoğunluk oluşturacağını kaydetti. 

Narin ayrıca koronavirüs salgını sebebiyle fiziksel mesafenin her zaman korunmasını isteyenlerin Kadıköy’ün kalan son boş alanlarını da yapılaşmaya açmalarının bir çelişki olduğunu vurguladı.

Kadıköye Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Bu açıklama bir başlangıçtır; mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Haydarpaşa Dayanışmasından Hasan Bektaş ise “150 yıllık Haydarpaşa Garı’na ne yapılmak isteniyorsa; Söğütlüçeşme’ye de o yapılmak isteniyor. Haydarpaşa’da nasıl 440 haftadır direniyorsak, burada da öyle direneceğiz. Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kadıköy Belediyesi ve Mimarlar Odasının projenin iptali için açtığı durdurma davasında yürütmeyi durdurma kararı verilmiş; sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı itiraz sonucu üst mahkeme 2 Haziran’da yürütme durdurma kararını iptal etmişti. 

Söğütlüçeşme AVM Gar projesinde inşaat alanı arttı, kira bedeli aynı kaldı!


Geri Dön