28 / 04 / 2024

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 



Kadıköy Söğütlüçeşme’de viyadük inşası ve çevre düzenlemesi adı altında AVM inşaatı devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje ile ilgili olarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararı almıştı. 

Kadıköy Kent Suçları Takip Ağı, ÇED raporunun iptalini talep etmişti fakat İstanbul 5. İdari Mahkemesi bu taleb onaylamadı. 

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay a gitti: Neden AVM yapılıyor?

NEDEN AVM YAPILIYOR? 

Habersol'da yer alan habere göre; karara itiraz etmeye devam eden Kadıköy Kent Suçları Takip Ağı, bu kez de Danıştay'a itiraz dilekçesi verdi.

Temyiz dilekçesinde davanın neden esastan reddedildiği, çevresel etki değerlendirmesinin neden uygulanmadığı ne alana ne sebeple AVM inşa edildiğine ilişkin gerekçelerin bildirilmediği ifade edildi. 

Ayrıca yerel mahkemeden çıkan kararın, savunmaların birer özeti olduğu bu sebeple de gerekçeli karar hakkının ihlal edildiğine dikkat çekildi. 

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Hazırlanan ilk bilirkişi raporunun soyut tespitlere dayandığının, birçok  noktada tutarsızlık içerdiğinin altı çizilen başvuruda, "beyanlarımız dikkate alınmaksızın ve bilirkişi raporuna değinilmeksizin yürütmenin durdurulması talebimizin reddine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Beklenen Marmara depreminin de anımsatıldığı dilekçede, bilirkişi raporunun bu yöndeki eksikleri vurgulandı. Hukuk tekniğinden uzak olduğuna vurgu yapılan mahkeme kararının, İstanbullular için korkutucu olduğunun altı çizildi. 

İnşa edilen 108 dükkanın bölgede neden olacağı trafik artışına dikkat çekilen itirazda, projenin şehir açısından olumlu sonuçlar doğurmayacağı da ifade edildi. 

NELER OLMUŞTU? 

İstanbul Kadıköy’ün en önemli alanlarından biri olan Söğütlüçeşme'deki alan yapılaşmaya açılırken Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da yaptığı bir açıklamasında AVM-Gar projesinin revize edildiğini ve bugünkü halinin bir kazanım olduğuna dikkat çekti. 

Kadıköy Kent Dayanışması ile Toplum, Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışması, Odabaşı'nın bu açıklamasına tepki gösterdi. Kadıköy Kent Dayanışması’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Söğütlüçeşme’de gerçekleştirilen AVM projesi ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" ifadelerine yer verildi. 

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Çatalca'da 44 adet gayrimenkul 3 yıllığına kiraya veriliyor: Konut ve iş yerleri de var!

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Yeni zam ya da indirim var mı? Opet, PO, Shell güncel fiyatlar açıklandı!

Geri Dön