27 / 04 / 2024

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklanan 2023 yılı nüfus verilerine göre, mega kent İstanbul'un Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi unvanını taşıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bu ilçenin nüfusu, kilometrekare başına düşen 3 bin 49 kişi ile mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğunu en üst düzeye çıkaran faktörlerden biri oldu. Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre Esenyurt'un nüfusu, 57 ilin toplam nüfusunu geride bıraktı ve dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İstanbul genelinde nüfus yoğunluğu oldukça yüksekken, Esenyurt'un 977 bin 489 kişilik nüfusuyla listenin zirvesinde yer alması, Türkiye'nin metropol kentlerindeki hızlı nüfus artışının bir yansıması şeklinde karşımıza çıkıyor.

Ayrıca yine açıklanan detaylara göre listede diğer dikkat çeken ilçeler arasında Pendik, Bağcılar, Küçükçekmece ve Çankaya gibi büyük şehirlerin yoğun nüfuslu ilçeleri de yer alıyor. Söz konusu bu veriler, ülkemizin kentsel dönüşüm, göç ve nüfus artışı gibi konulardaki dinamiklerini de gözler önüne seriyor. Esenyurt'un listenin başında bulunması, mega kent İstanbul'un hızlı büyüyen ve değişen kentsel dokusunu yansıtan önemli bir gösterge olarak şeklinde çıkıyor.

TÜİK Türkiye nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

TÜRKİYE'NİN EN KALABALIK İLÇESİ ESENYURT OLDU

Açıklanan resmi rakamlara göre mega kent İstanbul'da Esenyurt, 977 bin 489 kişilik nüfusuyla listenin zirvesinde bulunuyor. Söz konusu ilçe 977 bin 489 nüfusuyla 57 ilin nüfusunu geçti.

Peki Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri hangileri? İşte Türkiye'nin en kalabalık ilçelerinin listesi...


İstanbul - Pendik

741 bin 895

İstanbul - Bağcılar

744 bin 351

Adana - Seyhan

792 bin 536

İstanbul - Küçükçekmece

805 bin 930

Gaziantep - Şehitkamil

839 bin 553

Bursa - Osmangazi

884 bin 451

Gaziantep - Şahinbey

936 bin 351

Ankara - Keçiören

942 bin 884

Ankara - Çankaya

949 bin 265

 

Çatalca'da 44 adet gayrimenkul 3 yıllığına kiraya veriliyor: Konut ve iş yerleri de var!

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!


Geri Dön