27 / 04 / 2024

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” uygulaması kapsamında, 14 Nisan 2023 tarihinde temeli atılmış olan kentsel dönüşüm projesi “Kartal Kaper Sitesi”nin daire eşleştirmelerini kurayla belirledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” uygulaması kapsamında, 14 Nisan 2023'te temeli atılmış olan kentsel dönüşüm projesi “Kartal Kaper Sitesi”nin daire eşleştirmelerini kura ile belirledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan kura çekimi; CHP Parti Meclisi Üyeleri Mahir Yüksel, Cem Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile Kaper Sitesi hak sahiplerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Çekiliş töreninde sırasıyla; KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Yüksel ve İmamoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: “1.200 KİŞİ GÜVENLİ YUVALARINA KAVUŞACAK”

Yaptığı açıklamada “Uzun senelerdir sıkıntı çeken bir sitenin, böylesi bir önemli çözüme kavuştuğu ana eşlik etmek bizim için de çok mutluluk verici bir durum” diye konuşan Ekrem İmamoğlu, çözümde ve projede emeği geçen her kişi, kurum ve kuruluşa teşekkürlerini iletti. Kartal'da yer alan Kaper Sitesi’nin yenilenmesiyle yaklaşık olarak 1.200 vatandaşın güvenli yuvalarına kavuşacağına değinen Ekrem İmamoğlu, “Yapmamız gereken, başarmamız gereken ve sonuçlandırmamız gereken çok işimiz var” dedi. Depremin, Türkiye ve İstanbul’un hafızasına 17 Ağustos 1999’da kazındığını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “O günden beri de mega kent İstanbul'da, herkes bir gayret içerisinde. Hiçbir gayreti küçümsemiyorum. O dönemin hükümetinden başlayın, sonraki hükümetler, yöneticileri, aynı zamanda belediye başkanları, hem o dönemin partileri hem sonraki dönem hizmet edenler… Biz de hep beraber hizmet ediyoruz. Bu hizmetin yok sayılması da mümkün değil, fakat  eksiklerimizi görmek, hatalarımızı görmek ve ona göre de bir yol yürüyüş biçimini ortaya koymakla da yükümlüyüz” dedi.


KARTAL KAPER SİTESİ’NİN ÖYKÜSÜ

Kartal Hürriyet Mahallesi’nde 1988 senesi öncesinde inşa edilmiş ve iki parselden oluşan Kaper Sitesi, 2017'te riskli yapı ilan edilmişti. 16 blok 292 konut bağımsız birimin yer aldığı Kaper Sitesi’nin hak sahipleri, riskli yapılarını güvenli konutlara dönüştürebilmek için senelerce çözüm aradı. 2017 yılında riskli ilan edilen sağlıksız binalarda yaşamak zorunda kalan kalan yaklaşık 1.200 vatandaş, dönüşüm için müteahhitle anlaşılmıştı. Riskli yapılar, 2019'da yıkılmıştı. Fakat yıkımdan sonra, mevzuat değişiklikleri ile süreç adeta kördüğüme dönüşmüştü. Konutları yıkılan hak sahipleri mağdur olmuştu. Vatandaşlar, 2021'de çözüm için KİPTAŞ’a başvuru yaptı. Bu tarihten sonra süreci hızlandıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ ve konunun paydaşları ortak çalışmalar sonucunda sahadaki tüm sorunları çözdü. “İstanbul Yenileniyor” kapsamında taslak proje hazırlandı, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un katılımıyla, hak sahipleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 2022 yılının Ekim ayında hak sahipleriyle sözleşmeler imzalanmaya başladı. Her iki parselde de 2022 yılının Kasım ayında 3’te 2 çoğunluğa ulaşıldı. 24 Şubat 2023 tarihi itibariyle de yüzde 98,19 uzlaşı oranını sağlayan Kaper Sitesi’nin yerine inşa edilecek olan 7 blok, 590 konut, 6 ticari birim olmak üzere, toplam 596 bağımsız birimden meydana gelen projenin temeli, 14 Nisan 2023 tarihinde, İmamoğlu ve Yüksel tarafından atıldı.

KİPTAŞ Güngören Doğakent Evleri'nde son durum ne? Ali Kurt'tan son dakika açıklaması geldi!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ta sona yaklaşıldı!

Ekrem İmamoğlu: KİPTAŞ'ın kangren olmuş projeleri vardı, şimdi hepsi çözüldü!


Geri Dön