11 / 05 / 2024

AVM kanununun amaçları neler

AVM kanununun amaçları neler

AVM Yasası 2014 tasarısının amacı nedir? AVM Kanun tasarısı neyi amaçlıyor? AVM Yasası neden çıkarılıyor? AVM Yasası hangi AVM, mağaza ve zincir mağaza şubelerini kapsayacak? AVM Yasası, mağaza ve alanlarını nasıl tanımlıyor?

Metafor AVM'de rezidans ve dükkan fiyatları ne kadar?

Ankara'da View Yapı imzasıyla hayata geçirilen Metafor AVM projesinde satışlar devam ediyor.  AVM, Ofis ve rezidansın yer aldığı projede AVM'de peşin ödemelerde yüzde 40 indirim fırsatı sağlanıyor. 

Oryantasyon nedir? Oryantasyonun amacı ve faydaları nelerdir?

Oryantasyon eğitimi ve süreci hayatın birçok alanında yer alsa da özellikle şirket ve işletmelerin işe alım süreçlerinde büyük bir öneme sahiptir. Amaçları ve faydaları açısından bakıldığında oryantasyon süreci hem çalışan hem de iş veren açısından olumlu sonuçlara sahiptir…

İhtiyaç kredisi kullanacaklar dikkat! En uygun kredi hangi bankada?

Ticari amaçlar dışında eğitim, seyahat, evlilik, taşınma, alışveriş gibi sebepler için ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar en uygun kredinin hangi bankada olduğunu araştırıyorlar. Bankaların sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranları sürekli güncelleniyor. İşte güncel kredi faiz oranları..

Yeni ekonomi modelinin ayrıntıları belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanan raporda "Yeni Ekonomik Modelin" temel amaçları sıralandı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

2022'de AVM açılışları hızlanacak!

Türkiye’de senelik 160 milyar Türk Lirası'na yakın satış gerçekleştirilen ve 2 milyarı aşkın ziyaretçi ağırlayan AVM’lerde toparlanma hızlı oldu. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, 2022'de 4-5 yeni AVM'nin daha açılacağını belirtti.

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği sağlayacak!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına Mayıs ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'deki kiracılarından kira almayacak!

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'de faaliyetlerini durduran kiracılarından kapalı kaldığı dönemlere istinaden kira alınmamasına karar verdi. 

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

TSKB aracılığıyla gerçekleşen kira sertifikası ihracıyla, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'ye 45 milyon lira tutarında kaynak elde etti. 

Kooperatif çeşitleri!

Kooperatiflerin kuruluş amaçları nedeniyle birçok çeşitleri bulunuyor. Kooperatif çeşitleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

AVM ve perakende sektörünü neler bekliyor?

Türkiye toplam 436 AVM sayısı ile dünya klasmanında yer alıyor. Kovid-19 sebebiyle zorlanan bu AVM’lerden bazılarının sonunun kapanma olduğu öngörülüyor. İngiltere'nin kuzeyinde bulunan küçük bir kentte ise 1970'li yıllarda inşa edilen AVM yıkılıp yerine yeşil alan yapılacak.

Akbatı ve Akasya AVM'de Ocak ayı kira ödemelerine destek!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerinde kiracılarına, Ocak ayı kira ödemelerine yönelik ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde  kira desteği sağlanmasına karar verildi.

AVM kanununun amaçları neler Haberi

AVM kanununun amaçları neler

AVM Yasası 2014 içeriğinde neler var? AVM Kanun tasarısının amacı ve kapsamı nedir? TBMM Komisyonu'nda görüşülen AVM Yasası teklifi hangi AVM ve mağazaları kapsıyor? Bu soruların cevapları, 58 AK Partili milletvekilinin imzasıyla sunulan yasa teklifinde yer alıyor. İşte o o yasa teklifinin ilk bölümündeki amaç, kapsam ve tanımlar...


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


Birinci Bölüm


Amaç, Kapsam, Tanımlar


Amaç ve kapsam


"Madde 1.- Bu Kanunun amacı, büyük mağazalar, zincir mağazalar ile alışveriş merkezlerinin kuruluşlarına, ticari faaliyette bulunmalarına ve denetlenmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. 


AVM Yasa teklifinin madde gerekçeleri neler? Öğrenmek için tıklayın!


Bu Kanun, hangi ad altında olursa olsun il, ilçe, belde belediyeleri hudutları içinde kalan dört yüz metrekare üzerinde satış alanına sahip, büyük mağazalar, alışveriş...