20 / 05 / 2024

avm kapandı

avm kapandı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son 7 ayda 41 AVM kapandığını bildirdi. Palandöken, 2002'den bu yana AVM'lerin sayısının yüzde 400 arttığını da ekledi..

Kanyon AVM kapanan dükkanlardan kira almayacak! 

Koronavirüs salgınıyla birçok mağaza kapandı. Kanyon AVM, 20 Mart-30 Nisan arasında kapanan dükkanlardan kira almayacağını açıkladı...

Coronaya karşı 100 AVM kapandı!

Corona virüs salgını nedeniyle mağazalardan sonra alışveriş merkezleri kepenk indirdi. Türkiye genelinde 436 AVM bulunuyor. AVM’lerin bir kısmı kapatma konusunda kararsız kalırken ilerleyen günlerde kapatma kararı alan AVM sayısının artacağı düşünülüyor.

Cevahir AVM kapandı mı?

Dünyayı etkisi altına alan koronavürise karşı tüm dünyada önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye’de önlem çalışmaları kapsamında AVM’lerden kapatma açıklamaları gelemeye başladı. Son olarak Cevahir AVM kısa süreliğine kapatacağını duyurdu…

Hangi AVM’ler kapandı 2020? İşte kapanan AVM’lerin listesi!

Çin’de başlayan ve kısa süre dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ülkemizde önlem çalışmaları devam ediyor. Merak konusu olan ‘AVM’ler kapanacak mı?’ soruları üzerine, AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı geldi. Peki hangi AVM’ler kapandı? İşte kapanan AVM’lerin listesi…

Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

İstanbul Bayrampaşa’da 400 milyon dolarlık yatırımla yükselen Ora AVM, sadece bir yıl sonra iflas ile kapandı. Peki, Ora AVM satışa çıkarılacak mı?

Ankara'da 8 AVM hastaneye dönüştü!

Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısı 414'e ulaştı. Ankara’da 8 AVM birden kapandı ve özel hastaneye dönüştü.

Ankara'daki AVM'ler bir bir kapanıyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şu ana kadar sadece Ankara’da 8 AVM’nin kapandığını açıkladı.

41 Burda AVM'deki Bursa Kebap Evi kapandı!

Ocak ayında açılan 41 Burda AVM'de yer alan Bursa Kebap Evi kapandı. İddialara göre önceki gün Bursa Kebap Evi'ne icra memurları geldi. Bir süredir maddi sıkıntılar yaşayan restoran kapanma kararı aldı.

Nişantaşı ve 212 AVM'deki Galata Muhallebicisi kapandı mı?

Nişantaşı ve 212 AVM'de bulunan İstanbul'daki Saray Muhallebicisi zincirine rakip olarak gösterilen Galata Muhallebicisi'nin kapanmış olabileceği konuşuluyor.

Son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfe kapandı!

Art arda açılan büyük market ve AVM’ler, küçük esnafın kepenk indirmesine yol açtı. Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfenin kapandığı bildirildi.

Son 4 yılda 71 AVM kapatıldı!

Türkiye’de inşa edilen alışveriş merkezlerinin 71’i son 4 yılda işlevini yerine getiremediği için kapandı. İstanbul kilit vurulan 37 alışveriş merkezi ile başı çekti. 10 butik AVM ise işlev değiştirdi.

Atakule AVM'deki otoparkın araç kapasitesi 750'ye çıkarılacak!

Başkent'in sembolü Atakule kapsamlı bir değişikliğe uğrayacak. AVM sayısının artması ve konseptin değişmesi nedeniyle Atakule'deki dükkânlar teker teker kapandı. Bunun üzerine AVM'nin yıkılıp yenisinin yapılması kararlaştırıldı.

Son 7 ay içinde 41 adet AVM kapandı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son 7 ayda 41 AVM kapandığını bildirdi. Palandöken, 2002'den bu yana AVM'lerin sayısının yüzde 400 arttığını da ekledi..

avm kapandı Haberi

avm kapandı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak tarafların görüşüne sunulan 'Perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısının en kısa zamanda çıkarılarak şehirlerin çevre ve kültür dokularının daha fazla bozulmaması gerektiğini söyledi. Palandöken, şunları kaydetti: "Kararın zaman kaybedilmeden çıkarılmasını bekliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak tarafların görüşüne sunulan ve esnafımızı umutlandıran tasan zaman kaybedilmeden yıl sonuna kadar mutlaka çıkarılmalıdır. Bu sorun, bugünkü mesele değil, yıllardır aynı plansızlık ve programsızlıktan kaynaklanan bir şey. Bundan sonra AVM'ler yapılırken şehir planlamacılarının görüşleri mutlaka dikkate alınmalı. Çünkü fizibilitesi yapılmadan AVM'lere müsaade edilmesi, çağdaş belediyecilik anlayışı ile örtüşmüyor." 


"AVM'LER % 400 ARTMIŞ" 


AÇILAN alışveriş merkezlerinin sayısının 2005'te 106 iken, 2010'da 263'e, 2011'de 278 ve 2012 yılında...