29 / 04 / 2024

AVM kiraları Ciro

AVM kiraları Ciro

DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, kiralama tarafında bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek, "Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) önümüzdeki dönemde cirodan kira beklentisi var'' dedi.

AVM kiralarında TL'ye dönüş şart!

Yükselen döviz kuru nedeniyle kiraların ödenemez noktaya getirdiğini savunan markalar, AVM’lere “TL’ye dönün” çağrısı yaptı. Bazı AVM yatırımcıları ise dövizle kredi ödemelerine rağmen indirim yaptığını savunuyor.

AVM Perakende Ciro Endeksi Ekim ayında yüzde 131,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, alışveriş merkezlerinde kiralanabilir metrekare başına düşen cirolar bu yılın Ekim ayında İstanbul’da 6 bin 594 TL, Anadolu’da 3 bin 845 TL şeklinde gerçekleşti.

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM'lerde kiralanabilir alan başına düşen cirolar, ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. İşte detaylar…

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Akiş GYO'nun AVM'lerinde ciro rekoru kırıldı!

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, 2021 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını yayınladı. 

AVM Perakende Ciro Endeksi Temmuz ayında yüzde 80,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AVM Perakende Ciro Endeksi, Temmuz ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 80,5 arttı!

AVM perakende ciro endeksi yüzde 101,3 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 101,3 artarak, 457 puana çıktı.

AVM perakende ciro endeksi Nisan 2021'de yüzde 19,7 azaldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research işbirliğinde ortaklıkla hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Nisan 2021 verileri yayınlandı. Buna göre 2021 Nisan'a ilişkin AVM verileri ne oldu? İşte ayrıntılar...

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

AVM perakende ciro endeksi Ekim ayında yüzde 19,1 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, 2020 Ekim'de bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 19,1 artarak 349 puana ulaştı.

AVM'lerde kira tartışması! Talepler arttı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, tüm AVM’lerde ciro bazlı kira sistemine geçilmesini, cadde mağazalarında en azından Nisan 2021 sonuna kadar kiraların yarıya indirilmesini, Nisan 2021 sonuna kadar stopaj ve KDV’nin sıfırlanmasını talep ettiklerini açıkladı.

Parakendeciler ‘vergide kolaylık kirada indirim’ istiyor!

Pandemi sürecinin en az zararla atlatılması için 3 maddelik öneri paketi hazırladıklarını belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’lerde ciro kirasına geçilmesini, caddelerde nisan sonuna kadar yüzde 50 kira indirimi istiyoruz. Kiralamalarda KDV ve stopajın sıfırlanmasını bekliyoruz” dedi.

AVM kiraları Ciro Haberi

AVM kiraları Ciro

DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, pandemi sürecinin ardından süreç için deforme olmayan anti bakteriyel kumaşlardan üretilen ve sağlık hakkındaki farkındalığı korumayla ilgili bir koleksiyon hazırladıklarını açıkladı. Ateş, "Artık 'Evde kal' dönemi bitti. Kurallara sıkı sıkı bağlı kalacağımız ama bir yandan hayatın akışını devam ettireceğimiz bu yeni dönemin adı 'Güvende kal'. İşte yeni normalimize katkı sunmak için 'Güvende kal' isimli yeni bir koleksiyon oluşturduk." şeklinde konuştu.

Ateş, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını karşısında aldıkları önlemler ve yeni süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Salgının Türkiye’de etkisini göstermesiyle beraber çok sıkı önlemler alındığından bahseden Ateş, kendilerinin de bu kapsamda 19 Mart'ta mağazalarda hizmetlerini durdurduklarını açıkladı.

Geçen dönem boyunca "Evde kal" çağrılarına yürekten destek verdiklerinden bahseden Ateş, "Müşterilerimizin ihtiyaçlarını güçlü dijital alt yapımız ile 50 ülkede...