09 / 05 / 2024

avm kiraları kasım

avm kiraları kasım

Tarihi yüksek seviyeye yükselen kur, perakendecileri harekete geçirdi. AVM’lere ‘kiraları indir’ çağrısı yapan perakendecilere kayıtsız kalmayan AVM’ler kiraları Kasım 2013 kuruna göre belirleme kararı aldı

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

Park Karaman AVM 26 Kasım'da açılıyor!

Şehrin en önemli noktalarından birinde yer alan Park Karaman Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 26 Kasım’da açılıyor...

AVM ciro endeksi 2019 Kasım'da yüzde 20,1 arttı!

AVM ciro endeksi, 2019 yılının Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 20,1 artarak 352 puana ulaştı.

AVM ciro endeksi Kasım'da yüzde 21,6 arttı!

AVM’lerdeki perakende ciro endeksi Kasım ayında yüzde 21,6 artış gösterdi. Kasım ayında da metrekare verimliliğinde en yüksek artış yine hipermarket kategorisinde yaşandı.

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası resmen açıldı!

Ünlü iş adamı, AVM zinciri sahibi, gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'ın babaları olduğunu iddia eden Henry Kevin Jackson ve Candice Jackson kardeşlerin hukuk mücadelesi resmen başladı. Kardeşler, Pırlant'a babalık davası açtı.

AVM ciro endeksi Kasım'da yüzde 19,3 arttı!

Alışveriş Merkezleri ciro endeksi, Kasım 2017'de yüzde 19,3 arttı ve 241 puana çıktı.

2017 Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Konut ve işyeri kiralamalarında Kasım ayı içerisinde kira söleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam belli oldu. Peki, 2017 Kasım ayında kiralar ne kadar artacak?

Akasya AVM ve Akbatı AVM'de Kasım ayı kira kuru sabitlendi!

Akiş GYO tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akasya AVM ve Akbatı AVYM'de Kasım ayı kira kuru sabitlendi.

Atakule AVM dava duruşması 23 Kasım'da görülecek!

Atakule AVM'nin eski müellifi tarafından Atakule GYO aleyhine açılan davanın dünkü duruşması yapıldı. Davaya yeni bir bilirkişi atandı ve o nedenle yeni dava duruşması 23 Kasım'da görülecek.

AVM Ciro Endeksi Kasım'da yüzde 6,9 arttı!

Endeks, 2016 yılı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 artarak 202 puana yükseldi. AYD Başkanı Belgü: "Ekim ayındaki yüzde 1'lik artış sonrası kasım ayındaki yüzde 6,9 yükseliş, aralık ayında ciroların daha da artacağına işaret ediyor" dedi.

Saf GYO, Akasya Acıbadem AVM kiralarında kur indirimi yaptı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM kiralarında kur indirimi yaptı. Saf GYO kur indirimi hakkında KAP'a açıklamada bulundu.

Akbatı AVM'nin Kasım kira döviz kuru 3,00 TL'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformun'da kira kuruyla ilgili açıklama yaptı. Akbatı Alışveriş Merkezi'nin Kasım ayı kirasında dolar kurunu 3,00 TL'de sabitledi.

İş GYO, Ege Perla AVM kapasite artış ÇED toplantısı 22 Kasım'da!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından; İzmir Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'nde Ege Perla AVM kapasite artış projesinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek.

avm kiraları kasım Haberi

avm kiraları kasım


Perakende sektörü, 2014’e yeni zamlar ve yüksek kur ile girdi. Dolar/TL kurunun 2.10 sınırını, euro/ TL kurunun ise 2.90’ı aşması ve bazı tüketim gruplarına gelen zam ve sıfır taksit uygulaması, markaların 2014 programlarını gözden geçirmesine neden oluyor. Bu anlamda AVM kiraları başta olmak üzere perakendeciler, bazı alanlarda bir dizi düzenleme talep ediyor ve 2014 programlarını yeniden belirliyor. Son dönemde birçok markanın iflasının sebebi olarak gösterilen AVM kiraları en fazla tartışılan konulardan biri. Bu konuda duyarlı olan AVM’ler, perakendecileri, tarihi yüksek seviyeye yükselen kur riskinden korumak için faturalarını, 2013 Kasım sonuna sabitleyerek kiraları ona göre belirleme kararı aldı. Türkiye genelinde şu anda 333’ten fazla AVM bulunuyor ve kiralanabilir alan ise 1 milyon metrekareyi civarında.


Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, dövizdeki...