02 / 05 / 2024

avm kurları

avm kurları

Döviz kurlarındaki yükselişten dolayı maliyeti artan perakendecilerin, bazı AVM'lerin günlük kurdan fatura düzenlemekte ısrar etmesi sebebiyle beli iyice bükülüyor.

Avi Alkaş, AVM ve perakendeci arasındaki kira tartışmasını anlattı!

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, döviz kurlarındaki artışı takiben perakendecinin AVM yatırımcısından ‘babalık’ beklediğini ancak yatırımcının da aynı baba şefkatini bankalardan bulamadığını söyledi..

Günlük kurda direten AVM'ler perakendecinin belini büktü!

Döviz kurlarındaki yükselişten dolayı maliyeti artan perakendecilerin, bazı AVM'lerin günlük kurdan fatura düzenlemekte ısrar etmesi sebebiyle beli iyice bükülüyor.

AVM kiralarının yüksekliği yurt dışına yöneltti!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, döviz kurlarındaki artışın AVM kiralarını artırdığını, sektörün bu yıl yurt içinden çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiğini söyledi..

AVM'lerdeki doluluk oranı yüzde 50'lerde kaldı!

AVM’lerin doluluk oranları yüzde 40’lara kadar düştü. Ekonominin gidişatına dair endişeler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, kiralamalarda atıl kapasite yaratıyor. Ofis ve AVM inşaatları hız kaybetmeden devam ediyor.

Korupark AVM'de kiralar sabitlendi!

DÖVİZ kurlarında son dönemde yaşanan ani artışları, kiraların ağırlıkla döviz kurları üzerinden ödendiği AVM'lerde de kira ödemelerini gündeme getirdi.

Doğuş GYO kira kurlarını sabitledi!

Doğuş GYO tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Gebze Center AVM ve Doğuş Center Maslak'ta kira kurlarını sabitlediğini bildirdi.

AVM’ler kirayı döviz üzerinden ödemek istiyor!

Döviz kurlarındaki aşırı dalgalanma, alışveriş merkezi kiracılarını olumsuz etkiledi. Mağaza sahipleri kuru sabitlemek için AVM yöneticilerinin kapısını aşındırıyor. AVM işletmecileri ise ‘Yatırımları dövizle yaptık, gelirlerimiz de dövizle olmak zorunda’ diyor.

Efe Bezci: AVM'ler kurları sabitledi!

Son dönemde dövizde yaşanan artış AVM'leri de harekete geçirdi. Dolar ve avro ile kira alan bazı AVM'ler kurları sabitledi.

AVM sahipleri dolar kurunu sabitledi!

DÖVİZ kurlarındaki yükseliş pek çok sektör gibi yabancı para cinsinden kira ödeyen AVM’lerdeki mağazaları da vurdu.

AVM kiralarında dolar kuru ayarı!

Son dönemde dövizde yaşanan artış AVM'leri de harekete geçirdi. Dolar ve avro ile kira alan bazı AVM'ler kurları sabitledi, bazısı TL'ye dönmeyi değerlendiriyor. İşte ayrıntılar...

Panora AVM'de döviz kuru sabitlendi!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), döviz kurlarının yükselişinden kiracı markaların olumsuz etkilenmemesi adına Ankara Çankaya'da yer alan Panora AVM'de döviz kurunu sabitledi.

AVM'lere TL bazlı kiraya geçme çağrısı yapıldı!

KMD Başkanı Alp Önder Özpamukçu, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek; bozulan kira/ciro oranları nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağrısı yaptı.

7 alışveriş merkezi kirada kuru sabitledi!

Dolarla kira ödeyen perakendecilerin isyanı AVM'lere geri adım attırdı. 7 AVM kurları sabitlerken, şirket sahipleri "Zarar eden mağazayı kapatırız" diyor. Başçı, "Dolar/ TL kuru yıl sonunda 1.92 olacak" dedi...

avm kurları Haberi

avm kurları

AVM ve perakende sektörü temsilcileri alışveriş merkezlerindeki dövizli kiralara ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmede bulundu. 

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Türkiye'de yaklaşık 400 AVM'nin bulunduğunu belirterek, bunun 3'te 2'sinde kiracı ile AVM yönetiminin anlaştığını söyledi.

Mağazaların ayrılmaması için AVM yönetiminin ya dövizle kira aldığı mağazalarda kuru düşük tuttuğunu ya özel indirim yaptığını ya da kira/ciro oranına üst sınır koyduğunu dile getiren Öncel, şöyle konuştu:

"Böylelikle AVM'lerin 3'te 2'lik kısımında bu sorun geçici olarak da olsa halledildi. TL'ye fiili olarak dönülmüş vaziyette. Genel olarak bütün AVM'lerde kira problemi varmış gibi gösteriliyor ama aslında öyle değil. 3'te 1'lik bir kesim var. 'Benim döviz borcum var' gerekçesinin altına sığınarak günlük kurdan fatura kesiyor. Bunun karşısında 'Ben dayanamıyorum, kapamak istiyorum' diyen kiracıya da...