21 / 05 / 2024

AVM meclisten geçti mi

AVM meclisten geçti mi

Küçük esnaf AVM'de yerini alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şu anda AVM’lerin bankalara 12 milyar dolar borcu olduğunu söyleyerek, geçen sene dört AVM'nin bankalara geçtiğini belirtti. Altaş, AVM sahiplerinin başka alanlardaki gelirlerinden buraya takviye yapılmazsa 60-70 AVM'nin daha bankalara geçeceğini de sözlerine ekledi.

Ek zam meclisten geçti mi?

Ek zam meclisten geçti mi sorunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki ek zam meclisten geçti mi? İşte herkes tarafından merak edilen ek zam meclisten geçti mi sorusunun yanıtı...

Palladium AVM Akbank'a geçti!

AVM ve konut pazarında faaliyet gösteren Tahincioğlu Holding tarafından hayata geçirilen Palladium AVM Akbank'a geçti...

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Kdz. Ereğli'de kent meydanına cami projesi meclisten geçti!

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eski terminal alınana yapılması için çalışmalar başlattığı ‘İbadet alanı imar planı değişikliği’ meclisten oy çokluğu ile geçti.

Orge, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti!

Son yıllarda İstanbul'da metro hatlarının elektrik işini almasıyla dikkat çeken Orge, yurtdışında raylı sistemlerin yanı sıra büyük konut, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti....

İzmir Gültepe'nin imar planları meclisten geçti!

İzmir Konak  Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı düzenlendi. Gültepe imar planları, komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis onayından geçti.

Ümraniye'deki 2B arazilerinin imar planları meclisten geçti!

Ümraniye ilçesi Kazım Karabekir, Elmalıkent, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar, Hekimbaşı bölgelerinde bulunan 2B arazilerinin 1/5000 ölçekli nazım imar planları Ümraniye Belediyesinin göstermiş olduğu yoğun çabalar sonucunda meclisten geçti.

İzmir Örnekköy imar revizyon planı meclisten geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy bölgesinin imar revizyon planlarını da meclisten geçirdi.

Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki ortaklarıyla ihaleler için irtibata geçti!

Türkiye ve Rusya arasındaki soğukluğun erimesi üzerine Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki ortaklarıyla irtibata geçti. İhale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen Türk firmaları ihalelere davet almaya başladı.

Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden 1 yıl geçti!

1993 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Sahilada projesi Torunlar'a mı geçti?

Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı Jale Özgentürk köşesinde " Tesco gidiyor Kipalar Migros oluyor " başlıklı yazısına yer verdi. Özgentürk yazısında Sahilada projesinin Torunlar'a geçtiğini iddia etti..

AVM meclisten geçti mi Haberi

AVM meclisten geçti mi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Buna göre, perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde, Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak. 


PERBİS, bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açılacak ve bu kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan elektronik kayıt sistemleriyle çevrimiçi olarak birbirine bağlanacak. 


Perakende işletmeler, iş yeri açma ve çalışma ruhsatını vermeye yetkili belediye veya il özel idareleri ile diğer idareleri kapsayan yetkili idarenin izniyle açılacak ve faaliyete geçecek. İzin, PERBİS üzerinden verilecek. 


İş yeri açma başvurusu uygun...