08 / 07 / 2024

avm otoparkları ücretsiz mi

avm otoparkları ücretsiz mi

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 2007 yılında aldığı karara göre alışveriş merkezi otoparklarında ilk üç saatin ücretsiz olması gerekiyor. Son beş yıl içinde AVM’lere 983.662 TL idari para cezası kesildi.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

AVM otoparklarından alınan ücretlere dikkat! Bilinçli tüketici geri alabiliyor

AVM otoparkları 0-3 saat arası ücretsiz olması gerekiyor. Fakat bazı AVM'ler bu kuralı esneterek vatandaşlardan ücret alabiliyor. Bilinçli tüketiciler ise yapacakları itirazla bu hak gasbının önüne geçiyor. İşte tüm detaylar...

AVM otoparklarını kullanan sürücüler dikkat! Bunu kimse bilmiyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

AVM otoparklarında 0-3 saat arası bedava gerekirken pek çok AVM bu kurala uymayıp, insanlardan ücret istiyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kendisinden 1 saat 5 dakika için 60 lira isteyen AVM'yi şikayet etti. AVM, otopark ücretini geri verdi ve otopark girişinde bulunan ücret tarif

Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz...

Alınan karara göre AVM otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması gerekiyor. Fakat İstanbul'da bazı AVM'lerin bu kurala uymadığı ortaya çıktı. İlk 3 saate ücret ödeyen sürücülerin ise paralarını geri alabilecekleri açıklandı. İşte detaylar...

Sur Yapı Metrogarden AVM'de ara tatil etkinlikleri başlıyor! Ücretsiz eğlence fırsatını kaçırmayın!

Sur Yapı Metrogarden AVM'deki ara tatil etkinliklerinde çocuklar, el becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmelerine yardımcı olacak atölyelerin dışında sürpriz hediyeler kazanabilecekleri Mini Survivor yarışmasına katılabilecek.

İstanbul Havalimanı otoparkı Şubat sonuna kadar ücretsiz!

29 Ekim 2018 günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın otoparkları Şubat ayı sonuna kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Ece, 14 AVM'yi nasıl farklılaştıracak?

Türkiye'de 14 AVM'nin kiralama ve yönetimini yapan Ece, Almanya'da başlattığı dijitalleşme çalışmalarını Türkiye'ye de taşıdı. Her AVM'nin sanal bir kopyasını oluşturacak olan şirket, otoparklar, yemek alanı ve ortak alanlarda da yenilik yapacak.

AVM alanlarına yeni şartlar getirildi!

AVM'lerde kullanımı ücretsiz sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi yeni alanlar oluşturulacak. Ayrıca AVM'lere acil tıbbi durum butonu konulacak.

Haşmet Atahan: AVM'lerde 3 saatlik ücretsiz otopark yasal hak!

TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan: "AVM'lerde otopark hizmetinin sunulması ticari bir durum değil, tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir haktır'' dedi.

Ankara'da yol kenarı otoparkları ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz'dan itibaren yol kenarı otoparklarının tamamını ücretsiz hale getireceklerini açıkladı. Başkan Gökçek, kurala uymayanlara polisin müdahale edeceğini söyledi.

AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?

Mevcut düzenlemeye göre, kimi AVM'lerde otoparklar ücretsizken, kimilerinde ise saat hesabına göre ücret kesiliyor. Peki, Yeni tasarı ile AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı? İşte yanıtı..

İstanbul'da bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli, İSPARK ücretsiz!

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bayram boyunca ulaşım ücretleri yüzde 50 indirimli olacak, ayrıca İSPARK’a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın 4-5 Ekim'de ücretsiz hizmet verecek.

İSPARK yol üstü otoparkları 4-5 Ekim'de ücretsiz!

İSPARK, 4-5 Ekim'de kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparkında İstanbullulara ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşlar, İSPARK'ın yol üstü otoparklarından ücretsiz faydalanırken açık ve katlı otoparklar ise ücretli olacak.

avm otoparkları ücretsiz mi Haberi

avm otoparkları ücretsiz mi


Alışveriş merkezlerinde ilk üç saate (0-3) kadar otopark ücreti alınmasının yasak olmasına rağmen kesilen cezalar caydırıcı olmuyor. Cezaların birkaç günlük otopark cirosuna karşılık geldiğini belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, artırıma gidilmesi gerektiğini ifade ediyor.


İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 2007 yılında aldığı karara göre alışveriş merkezi otoparklarında ilk üç saatin ücretsiz olması gerekiyor. UKOME “AVM’lerin üç saate (0-3 saat) kadar ücretsiz olması, bu saatlerin dışında ise alınan miktar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tarife komisyonunca belirlenecek.” kararı almıştı. AVM’ler bu kararın iptali için İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nde açtıkları davayı kazanmış ve konu Danıştay’a taşınmıştı. Danıştay 8. Dairesi, alışveriş merkezindeki otoparkların 0-3 saat arası ücretli olmasını öngören İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nin kararını bozarak, ilk 3 saate kadar ücretsiz...