03 / 05 / 2024

AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?

AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?

Mevcut düzenlemeye göre, kimi AVM'lerde otoparklar ücretsizken, kimilerinde ise saat hesabına göre ücret kesiliyor. Peki, Yeni tasarı ile AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı? İşte yanıtı..



AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?

Yeni AVM yasa tasarısı, Aralık 2014 tarihinde, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.


Mevcut düzenlemeye göre, kimi AVM'lerde otoparklar ücretsizken, kimilerinde ise saat hesabına göre ücret kesiliyor. Peki, Yeni tasarı ile AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?


Yeni tasarıda otopark ücretsiz olacak. Büyük mağazalar satış alanlan toplamının en az yansına tekabül edecek aynı mahalde bir sahayı, ücretsiz otopark olarak düzenleyecek. 


Diğer ayrıntılar;

Büyük mağazalar satın aldıkları malların bedelini teslim tarihinden itibaren en geç 60. günde, taze etler ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerini ve yaş sebze, meyve ürünlerini en geç 30. günde ödeyecek. 


Kuruluş izni almadan kurulan ve ticari faaliyette bulunan AVM'ler, büyük mağazalar ve zincir mağazalar vali tarafından kapatılabilecek. 


Bunların işletmecilerine satış alanları itibariyle metrekare başına 10 lira para cezası verilecek. 


İzin almadan çalışan AVM ve zincir mağazaların faaliyete geçmesi ancak cezalarını ödeyip gerekli izinleri almasıyla mümkün olacak. 


Fiilen tekrarı halinde iki katı idari para cezası uygulanacak. 


Satış alam toplamı 2 bin 500 metrekarenin üzerinde olan AVM'lerde gerekli hijyen şartlarına uygun erkek ve bayan tuvaleti, mescit ve çocuk odası gibi mekanlar oluşturulacak. 


AVM'ler bayramda açık mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön