18 / 05 / 2024

avmlerde otoparklar ücretsiz olacak

avmlerde otoparklar ücretsiz olacak

Mevcut düzenlemeye göre, kimi AVM'lerde otoparklar ücretsizken, kimilerinde ise saat hesabına göre ücret kesiliyor. Peki, Yeni tasarı ile AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı? İşte yanıtı..

AVM otoparklarından alınan ücretlere dikkat! Bilinçli tüketici geri alabiliyor

AVM otoparkları 0-3 saat arası ücretsiz olması gerekiyor. Fakat bazı AVM'ler bu kuralı esneterek vatandaşlardan ücret alabiliyor. Bilinçli tüketiciler ise yapacakları itirazla bu hak gasbının önüne geçiyor. İşte tüm detaylar...

İstanbul Havalimanı otoparkı Şubat sonuna kadar ücretsiz!

29 Ekim 2018 günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın otoparkları Şubat ayı sonuna kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek.

AFAD, Kars Kağızman'a ücretsiz konut mu yapacak?

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Yukarı Karagünen'de meydana gelen heyelan sonrası AFAD’ın verdiği ücretsiz konut sözü buhar oldu.

İSPARK otoparkları yenileniyor!

İstanbul genelinde otopark alanlarında bakım onarım ve çevre düzenleme çalışmaları yapan İSPARK, açık ve katlı otoparklarını teknolojik sistemlerle yeniden düzenliyor.

İzmir Sedeftepe Vadi Evleri'nde 3 gece 4 gün ücretsiz konaklama!

İzmir Bornova'da yeni yapılan Sedeftepe Vadi Evleri, ev alacaklara cazip bir kampanya sunuyor. Proje kampanyasına özel ev alanlara, Bodrum Isis Otel'de ailesiyle 3 gece 4 gün ücretsiz konaklama imkanı sağlıyor.

Gebze'deki arsa otoparklar katlı otoparka çevrilmeli!

Trafik sorunu da gündeme gelirken CHP'li Eşref Emin Güzey ilçe merkezinde arsalarda yer alan otoparkların katlı otoparklara çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi otoparkları yer altına indirecek!

Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, yeni konut ve ticaret imar adalarında bina ve iş yerlerine hizmet edecek olan otoparkların yer altına yapılmasını teşvik edeceklerini söyledi.

Kepez Belediyesi kentsel dönüşümde ücretsiz daire sahibi yapacak!

Kepez Belediyesi, Gülveren Mahallesi'ndeki gecekondu probleminin olduğu bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesiyle, hem hak sahiplerini ücretsiz daire sahibi yapacak hem de ilçede yapılaşmayla ilgili zihniyet değişimini başlatacak.

TOKİ'den Güneydoğu'ya ücretsiz 48 bin ev!

Devlet terörzedelerin mağduriyetlerini gidermek için düğmeye bastı. TOKİ tarafından vatandaşlara ücretsiz 48 bin ev yapılacak. Esnafa ise aylık 3 bin lira yardım verilecek.

Sakarya'ya yeni otoparklar inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toçoğlu, "Şehir merkezi ve ilçelerimiz her geçen gün gelişiyor. Ulaşım alanındaki yaşanabilecek yoğunluğu yeni otoparklar inşa ederek ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Sakarya'ya yeni otoparklar inşa edilecek!

Büyükşehir Meclisi’nde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehir merkezi ve ilçelerimiz her geçen gün gelişiyor. Ulaşım alanındaki yaşanabilecek yoğunluğu yeni otoparklar inşa ederek ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

ERA, İzmir'de ücretsiz seminer verecek!

ERA 3 Aralık’ta İzmir’de ‘Gayrimenkul Danışmanlığı ve Franchise’ konusunda seminer vermeye hazırlanıyor. Ücretsiz olarak verilecek ve 19:00’da başlayacak olan seminere kayıt yaptıranlar aynı zamanda ‘DISC Kişilik Envanteri’nin de sahibi olacak.

Didim Ticaret Odası Yapı ve Gıda Fuarlarına ücretsiz ulaşım sağlıyor!

Didim Ticaret Odası, 21. İzmir Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri Fuarı ile FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’na ücretsiz ulaşım sağlayacağını açıkladı.

avmlerde otoparklar ücretsiz olacak Haberi

avmlerde otoparklar ücretsiz olacak

AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?

Yeni AVM yasa tasarısı, Aralık 2014 tarihinde, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.


Mevcut düzenlemeye göre, kimi AVM'lerde otoparklar ücretsizken, kimilerinde ise saat hesabına göre ücret kesiliyor. Peki, Yeni tasarı ile AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?


Yeni tasarıda otopark ücretsiz olacak. Büyük mağazalar satış alanlan toplamının en az yansına tekabül edecek aynı mahalde bir sahayı, ücretsiz otopark olarak düzenleyecek. 


Diğer ayrıntılar;

Büyük mağazalar satın aldıkları malların bedelini teslim tarihinden itibaren en geç 60. günde, taze etler ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerini ve yaş sebze, meyve ürünlerini en geç 30. günde ödeyecek. 


Kuruluş izni almadan kurulan ve ticari faaliyette bulunan AVM'ler, büyük mağazalar ve zincir mağazalar vali tarafından kapatılabilecek. 


Bunların işletmecilerine satış...