12 / 05 / 2024

AVM yasa teklifinde neler var

AVM yasa teklifinde neler var

AVM Yasası 2014 tasarısının amacı nedir? AVM Kanun tasarısı neyi amaçlıyor? AVM Yasası neden çıkarılıyor? AVM Yasası hangi AVM, mağaza ve zincir mağaza şubelerini kapsayacak? AVM Yasası, mağaza ve alanlarını nasıl tanımlıyor?

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Ek motorlu taşıtlar vergisinde yeni düzenleme! Ödemeler 2 taksitle yapılacak!

TBMM'ye sunulan torba yasa teklifinde, yeni düzenlemeler arasında motorlu taşıtlar vergisi de yer alıyor. Motorlu taşıtlar vergisi artık 2 taksitle yapılabilecek. Peki MTV vergisi ilk taksit ödemesi ne zaman?

Sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesi geliyor! Emekli maaşı ve maaşlarda artış yapılacak!

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifinde son aşamalara gelindi. Peki sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesinde neler yapılacak? İşte ayrıntılar...

AVM'lere yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi. Peki bu teklifte neler var? AVM'lerin açılma şartları değişecek mi? İşte ayrıntılar...

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü yaptığı açıklamada cumartesi yasağının kalmasının cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladığını söyledi.

Faizsiz konutta eski sözleşmelere tadil ayarı!

Faizsiz finansmanla konut edindiren şirketlerle ilgili yasa teklifinde, şirketlerin, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce müşterileriyle yaptıkları tüm sözleşmelerini, kanuna göre tadil etmeleri için bulunan zorunluluk, sektörden gelen 'kaos yaratır' uyarıları üzerine tekliften çıkarılacak.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Varlık barışında büyük avantaj! Vergi ödemesi yok!

Meclis’e sunulan torba yasada yer alan ‘varlık barışı’ düzenlemesiyle yurtdışındaki ve yurtiçindeki kayıt dışı varlıkların kayıtlı hale getirilerek ekonomiye katılması sağlanacak. Yeni yasa teklifinde varlık barışından yararlanacakların herhangi bir vergi ödemesi gerekmiyor.

İstanbul'da AVM'lere klimalı havalandırma yasağı!

Alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmasının ardından birçok insan akın etti. Koronavirüs salgını sebebiyle alınması gereken tedbirlere AVM'lerde uyulmadığı gözlendi. Virüsün daha fazla yayılmaması için AVM'lerde yeni önlemler alındı...

AVM'lerde 'yerliye TL yabancıya dolarla kira' tartışması!

Perakende sektörü yeniden diken üstünde. AVM’ler 'yerli markalara TL, yabancıya dolarla kira' teklifinde bulunuyor...

AVM görünümlü haller geliyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Hal Yasa Taslağı kapsamında hal sisteminin yerini AVM’leri andıran yeni bir model alacak. Bedelsiz arazilerde, yatırımcı şirketler hal kurup işletecek.

Emlak Bankası'nın yeniden açılması onaylandı!

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifinde Emlak Bankası'nın tasfiye sürecinden çıkarılması ile ilgili maddesi Genel Kurul'da da onaylandı.

Yasa, Korupark AVM'de açıldı!

Çiğ börek ve mantısıyla ünlü Yasa, Korupark AVM'de açıldı. Yasa, açıldığı ilk günlerden itibaren Korupark ziyaretçilerinin lezzetlerinden tatmadan geçemeyeceği bir mekan haline geldi.

AVM yasa teklifinde neler var Haberi

AVM yasa teklifinde neler var

AVM Yasası 2014 içeriğinde neler var? AVM Kanun tasarısının amacı ve kapsamı nedir? TBMM Komisyonu'nda görüşülen AVM Yasası teklifi hangi AVM ve mağazaları kapsıyor? Bu soruların cevapları, 58 AK Partili milletvekilinin imzasıyla sunulan yasa teklifinde yer alıyor. İşte o o yasa teklifinin ilk bölümündeki amaç, kapsam ve tanımlar...


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


Birinci Bölüm


Amaç, Kapsam, Tanımlar


Amaç ve kapsam


"Madde 1.- Bu Kanunun amacı, büyük mağazalar, zincir mağazalar ile alışveriş merkezlerinin kuruluşlarına, ticari faaliyette bulunmalarına ve denetlenmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. 


AVM Yasa teklifinin madde gerekçeleri neler? Öğrenmek için tıklayın!


Bu Kanun, hangi ad altında olursa olsun il, ilçe, belde belediyeleri hudutları içinde kalan dört yüz metrekare üzerinde satış alanına sahip, büyük mağazalar, alışveriş...