14 / 05 / 2024

AVM Yasası teklifi kuruluş izinleri

AVM Yasası teklifi kuruluş izinleri

AVM Yasası ile yeni AVM veya mağaza kuruluşu nasıl olacak? Yeni AVM için izin nereden alınacak? AVM kuruluş izni Belediyeden mi alınacak valilikten mi? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu olumlu rapor vermezse ne olur?

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Gelecek hafta komisyonda görüşülecek olan yeni kentsel dönüşüm yasası teklifi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

AVM'lere yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi. Peki bu teklifte neler var? AVM'lerin açılma şartları değişecek mi? İşte ayrıntılar...

Murat Emir'den cemevlerindeki mülkiyet sorununun çözümü için yasa teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonucu cemevlerinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı sorununun çözümü için TBMM’ye yasa teklifi sundu.

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

Lütfi Elvan'dan AVM'ler için 'İngiliz modeli' teklifi!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken arasında yapılan görüşmede, AVM'ler için 'İngiliz modelinin' önerildiği ortaya çıktı. 

Türkiye’nin 100 yılı planlı inşa edilecek!

Şehirlerin yapılaşmasında silüeti öne alan, yeni imar yasası teklifi TBMM’ye sunuldu. Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri, bu sayede ülkenin gelecek 100 yılının planlı kurulacağını dile getirdi...

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Gecekondu Yasası’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu!

Gecekondu Yasası’nda değişiklik öngören kanun teklifi, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve 25 Ak Partili milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM Yasası teklifi kuruluş izinleri Haberi

AVM Yasası teklifi kuruluş izinleri

AVM Yasası 2014 ile yeni AVM veya Büyük Mağazalar nasıl kurulacak? AVM kuruluş izni kimden alınacak? AVM Kuruluş izin belgesi nasıl alınacak? İşte bu soruların cevapları, Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi'nin Kuruluş ve Diğer Esaslar'a yer verilen ikinci bölümünde yer alıyor..


Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi


AVM Yasası'nın amacı ve kapsamı nedir? Öğrenmek için tıklayın!


İkinci Bölüm: 

Kuruluş ve Diğer Esaslar

Kuruluş


Kuruluş İzni


"Madde 4.- (1) Satış alanı dört yüz metrekare ve altında kalan zincir mağazaların kuruluş izinleri, genel hükümlere göre sınırları içinde bulunduğu belediye tarafından verilir.


(2) Satış alanı beş bin metrekareye kadar olan alışveriş merkezlerinin ve büyük mağazaların kuruluş izinleri; Büyük  Mağazalar Değerlendirme Kurulu tarafından...