08 / 05 / 2024

avm yer tashihi

avm yer tashihi

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 15 soruda AVM yönetmeliği esasları..

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Orge, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti!

Son yıllarda İstanbul'da metro hatlarının elektrik işini almasıyla dikkat çeken Orge, yurtdışında raylı sistemlerin yanı sıra büyük konut, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti....

İstanbul'da 2 kilometreye bir AVM düşüyor!

İstanbul Anadolu Yakası’nda yapılaşma tüm hızıyla sürüyor. Kartal Cevizli’den Avrasya Tüneli’ne uzanan 16 kilometrelik hat üzerinde oteller, hastaneler, ofisler ve konutlar bulunuyor. Yoğun trafiğin yaşandığı hatta 16 kilometrede 9 AVM yer alıyor. 

Rönesans Gayrimenkul İzmir'de karma proje inşa edecek!

Rönesans Gayrimenkul'e bağlı Florya Gayrimenkul, İzmir Konak'ta yeni proje yapmaya hazırlanıyor. 2020'de tamamlanması planlanan projede toplam 462 daire, 102 ofis ve 217 ticari birimden meydana gelen bir AVM yer alacak..

İkitelli Mall of İstanbul satış fiyatı!

Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen Mall of İstanbul projesinde 1.114 daire, ofis ve AVM yer alıyor. İkitelli Mall of İstanbul satış fiyatı haberimizde bulunuyor.

Folkart, Basmane'de AVM yapmayacak!

Folkart Eylül ayında temelini atacağı İzmir'in kalbinde gerçekleştirilecek büyük projede AVM yapmamaya karar verdiğini açıkladı. Folkart Basmane'de gerçekleştirilecek projede, bir AVM yer alması halinde, İzmir trafiğine getireceği etkiyi araştırdı.

Sultangazi TEM Point konut fiyatları!

Sultangazi TEM Point konut fiyatları 278 bin TL'den başlıyor. TEM Point Evleri projesinde 686 daire, otel, hastane, AVM yer alıyor...

Maltepe Rönesans Hayat satışları!

Maltepe Rönesans Hayat satışları Ağustos ayında başlayacak. Rönesans Hayat Maltepe projesinde 220 daire, 280 ofis ve AVM yer alıyor...

Babacan Esenyurt Premium konut fiyatları!

Babacan Esenyurt Premium konut fiyatları 176 bin liradan başlıyor. Babacan Premium projesinde 1.216 adet konut ve 102 mağazanın bulunduğu AVM yer alıyor...

Real Merter Rezidans Güngören satılık daire!

Real Merter Rezidans Güngören projesinde 248 daire ve 157 mağazalık Real Merter AVM yer alıyor. Real Merter projesi 2017'nin ilk çeyreğinde teslim ediliyor...

Real Merter Evleri satış fiyatları!

Real Merter Evleri projesinde 248 adet konut ve 157 mağazanın yer aldığı AVM yer alıyor. Güngören'de yükselen Real Merter Evleri projesi 2017'de tamamlanacak...

Sur Yapı, Perakende Günleri’nde AVM projeleriyle yer aldı!

Sur Yapı, önümüzdeki yıl Eyüp’te yer alan Axis İstanbul ve Bursa’da bulunan MARKA AVM’yi hizmete açmayı, İzmir’de Marina Park karma projesinin inşasına başlamayı hedefliyor.

avm yer tashihi Haberi

avm yer tashihi

15 soruda AVM yönetmeliği!

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek için 26 Şubat 2016 tarihinde Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Peki, alışveriş merkezlerine ilişkin ilke ve kurallar nelerdir? İşte 15 soruda AVM yönetmeliği..


1. AVM yönetmeliği nedir?

AVM yönetmeliği, 14/1/2015 tarihli ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 3 üncü, 5 inci, 10 uncu, 11 inci, 12 nci, 16 ncı ve 17 nci maddelerine dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


2. AVM yönetmeliği kapsamı nedir?

Yönetmelik, alışveriş merkezlerine ilişkin ilke ve kurallar ile alışveriş merkezi maliki ile yönetiminin, yetkili idarelerin ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların alışveriş merkezlerine ilişkin görev ve sorumluluklarını kapsıyor.


3....